Raed Arafat, reacţie dură: Încep atacurile şi mârşăviile împotriva celor care au muncit zi şi noapte

Raed Arafat, reacţie dură: Încep atacurile şi mârşăviile împotriva celor care au muncit zi şi noapte

Raed Arafat / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul de stat Raed Arafat a reacţionat dur pe Facebook după ce avocatul Gheorghe Piperea a spus că „Va fi prăpăd juridic“, întrucât nu există tratament pentru infecţia cu coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Văd că se intensifică atacurile împotriva celor care au comunicat sau a celor care au gestionat răspunsul la ameninţarea cu virusul SARS-CoV-2. Acum auzim din ce în ce mai multe păreri inducând ideea că totul a fost inventat şi că totul a fost exagerat, iar unii avocaţi cred din ce în ce mai mult că se pricep la COVID-19 mai bine decât medicii sau experţii în managementul situaţiilor de urgenţă şi încep să emită păreri trăsnite care nu au nimic cu realitatea sau cu ştiinţa. Iată cum un «avocat» ştie să scoată din context o declaraţie şi să o învârtă, ca să convingă opinia publică că ce s-a făcut era greşit şi abuziv, astfel încât să-şi racoleze clientela pentru câteva procese aducătoare de profit”, a scris Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.
 
Arafat a continuat: “În declaraţia mea vorbeam de tratarea virusului şi de faptul că nu există un tratament contra acestui virus care să-l elimine. Domnul «avocat» extrapolează declaraţia mea pentru a valida ideea că cei care au stat în spitale fiind asimptomatici ar fi stat degeaba, contra voinţei lor, pentru că şi aşa nu era un tratament specific de administrat”.
Îl invit pe domnul avocat să-şi aleagă câţiva pacienţi pozitivi asimptomatici sau uşor simptomatici, care nu au nevoie de tratament specific dacă nu cumva se agravează, pentru a-i găzdui la el acasă. Să stea cu ei împreună cu familia lui cel puţin 14 zile. Pe durata găzduirii pacienţilor, domnul avocat să şi meargă la lucru şi să spună colegilor că el vine de la el de acasă, unde are în gazdă nişte pacienţi pozitivi, dar asimptomatici”.
Raed Arafat a mai precizat: “Până acum, ştiinţa spune că asimptomaticii transmit virusul la alţii. Acesta este motivul pentru care ei sunt internaţi, ca să nu transmită virusul mai departe, inclusiv la familiile lor.
 
Dacă domnul avocat vrea să convingă pe unii să-l plătească să dea în judecată statul pentru că a ţinut asimptomaticii, contagioşi de altfel, internaţi, îi urez mult succes. Dar sper totuşi să nu reuşească să păcălească pe mulţi cu astfel de abordare naivă şi simplistă, care nu are nimic cu medicina”.
Secretarul de stat consideră în România a fost luate măsuri echilibrate: “Ce mă intrigă însă este faptul că în prima fază, când se făcea tot posibilul ca virusul să nu aibă impactul pe care l-a avut în alte ţări, lumea era îngrijorată, speriată, stresată, iar toţi întrebau de măsuri şi insistau să fie luate cele mai dure măsuri de prevenire şi distanţare.
România a luat măsuri care nu erau drastice şi mai mult echilibrate şi potrivite pentru situaţia. Acum, când unii cred că totul este gata şi atâta a fost cu COVID-19, încep atacurile şi mârşăviile împotriva celor care au muncit zi şi noapte ca să trecem cu toţii cu bine prin această situaţie”.
 
Raed Arafat spune că nimeni nu are cea mai mică garanţie că valul nu se va repeta şi că totul se va termina aici. „Eu însă am încrederea că majoritatea populaţiei înţelege situaţia şi înţelege măsurile luate, indiferent de manipulările şi de acuzaţiile nefondate care se aduc de aşa-zişi «experţi» apăruţi brusc când lucrurile s-au stabilizat, cel puţin pentru moment”, a încheiat Raed Arafat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: