„Proletari din toate ţările, distanţaţi-vă!”. Despre 1 Mai de ieri şi de azi, cu Toni Grecu, de la Divertis VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toni Grecu Foto Eduard Enea (Arhiva)
Toni Grecu Foto Eduard Enea (Arhiva)

„Proletari din toate ţările, uniţi-vă!”, vechea formula de salut ce făcea furori cândva, mai ales în prima jumătate a secolului trecut, nu mai e de actualitate. Ea trebuie înlocuită astăzi cu „Proletari din toate ţările, distanţaţi-vă!”.

În acest mod a comentat Toni Grecu, fostul lider al formaţiei de umor „Divertis”, vremurile actuale, în care pandemia impune în primul rând o distanţare socială a membrilor societăţii chiar în perioada în care marcăm data de 1 mai, una dedicată prin tradiţie celor ce muncesc mai peste tot pe mapamond. 

Toni Grecu a mai vorbit totdată la „Ora Adevărului”, emisiune transmisă zilnic  de la ora 11.00, pe canalele de facebook şi youtube ale ziarului „Adevărul”, despre „spectacolul pe care il oferă azi momentul cumpărăturilor. „A merge azi la cumpărături este egal cu sentimentul de odinioară încercat când plecai în strănătate. Te pregăteşti cu o zi înainte, îţi faci lista de cumpărături, îţi completezi declaraţia pe propria răspundere, îţi aşezi la loc de cinste masca şi mănuşile de protecţie. A doua zi, la cumpărături totul e diferit. Admiri marfa, din toate colţurile, te fereşti de cei fără mască, nu te înghesui la cozile de la casă. Faci totul ca să ajungi cât mai târziu acasă!”, a sunat descrierea cunoscutul umorist.

Pe de altă parte, Toni Grecu ne-a împărtăşit şi una din glumele momentului care i-au plăcut foarte tare: „Cică un tip se duce să se angajeze. Interlocutorul îî cercetează cu atenţie CV-ul depus şi-l întreabă; Dar ce-aţi făcut în 2020, că văd nu aţi trecut nimic? M-am spălat pe mâini, a venit replica”.

Iată aşadar ceea ce am făcut cu toţii în acest an, „ne-am spălat pe mâini”, şi la propriu, şi la figurat. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite