Avertismentul poliţiştilor de 1 Mai: „Nu vor fi tolerate abaterile. Sancţiunile au valori cuprinse între 2.000 şi 20.000 lei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiecare ieşire din casă trebuie justificată în faţa oamenilor legii FOTO: arhiva
Fiecare ieşire din casă trebuie justificată în faţa oamenilor legii FOTO: arhiva

Poliţiştii avertizează că anul acesta 1 Mai nu poate fi sărbătorit în mod tradiţional, prin ieşiri la iarbă verde, precizând clar că nu vor tolera abaterile şi reamintind cuantumul amenzilor.

Avertimentul poliţiştilor vine în contextul în care se observă o oarecare relaxare în rândul populaţiei. De la decretarea stării de urgenţă numărul celor sanţionaţi în Olt pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie a fost de ordinul zecilor, zilnic, media amenzilor depăşind 100.000 lei/zi. Sute de poliţişti, jandarmi şi militari sunt angrenaţi în operaţiuni de menţinere a ordinii publice.

„Încercarea prin care trecem ne afectează pe toţi şi putem ieşi cu bine doar dacă respectăm regulile şi dacă vom acţiona, în continuare, împreună.
 
Azi este 1 Mai care, pe lângă Ziua Internaţională a Muncii, este şi o zi marcată prin ieşiri la iarbă verde, grătare şi petreceri.
 
Anul acesta, toţi, trebuie să abordăm altfel 1 Mai şi să respectăm distanţarea socială, restricţiile prevăzute de Ordonanţele Militare şi să rămânem acasă.

Poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari sunt implicaţi în supravegherea modului în care se respectă prevederile ordonanţelor militare şi  sunt pregătiţi să intervină acolo unde se constată încălcări ale acestora.

Se acţionează cu efective mărite pe raza întregului judeţ. Alături de structurile de ordine publică şi poliţie rutieră,  echipele de luptători ai structurii de Acţiuni Speciale şi ai Jandarmeriei se vor afla în stradă, pentru un răspuns  prompt în ceea ce înseamnă asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Atragem atenţia că nu vor fi tolerate abaterile de la normele de convieţuire socială sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare! Sanctiunile pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare au valori cuprinse între 2.000 de lei şi 20.000 de lei.

Pentru sănătatea tuturor,  facem apel către cetăţeni să respecte prevederile Ordonanţelor Militare!“, a transmis IPJ Olt.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite