Papa Francisc şi-a salutat mulţimea de la distanţă şi a îndemnat oamenii să respecte noile măsuri impuse de autorităţi

Papa Francisc şi-a salutat mulţimea de la distanţă şi a îndemnat oamenii să respecte noile măsuri impuse de autorităţi

Papa Francisc şi-a salutat mulţimea de la distanţă şi a indemnat oamenii să respecte mărurile impuse de autoritati pentru combaterea pandemiei de coronavirus FOTO EPA-EFE / Alberto Pizolli (arhiva)

Papa Francisc a stat, miercuri, la o distanţă sigură de mulţimea adunată, la audienţa sa generală săptămânală, a evitat tradiţionala baie de mulţime, şi a îndemnat oamenii să respecte măsurile impuse de autorităţi, care vizează reducerea coronavirusului, potrivit Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Aş vrea, ca de obicei, să cobor şi să mă apropii să vă salut. Dar cu noile reglementări, este mai bine dacă păstrăm distanţa. Se întâmplă adesea atunci când cobor, ca toată lumea să se apropie şi să se îngrămădescă. Şi este o problemă, deoarece există riscul de infecţie.", a spus Francisc, potrivit sursei citate.

Vaticanul a declarat, luni, că patru membri ai Gărzii Elveţiene, care îl păzeşe pe Papă, sunt izolate de simptomele virusului COVID-19. Guvernatorul Vaticanului a instituit, săptămâna trecută, măsuri preventive care stipulează că fiecare membru al Gărzii trebuie să poarte măşti atât în ​​aer liber, cât şi în interior şi să respecte măsurile de sănătate prescrise. În timp ce Papa Francisc nu poate purta mască în public, deoarece a suferit o intervenţie de extirpare a unei părţi dintr-un plămân, din cauza unei boli.

„Îmi pare rău dacă astăzi vă salut de departe, dar cred că dacă toată lumea, ca buni cetăţeni, respectă reglementările autorităţilor, aceasta va ajuta la gestionarea pandemiei. Mulţumesc ”, a spus el, potrivit sursei citate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările