Evenimentele private ar putea fi organizate, de la 1 iunie, doar cu persoane vaccinate anti-COVID-19

Evenimentele private ar putea fi organizate, de la 1 iunie, doar cu persoane vaccinate anti-COVID-19

De la 1 iunie ar putea fi organizate evenimente private Foto Pixabay

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că a propus Comitetului interministerial ca de la 1 iunie evenimentele private să poată fi organizate doar cu persoanele vaccinate anti-COVID-19. Totodată consideră că este necesară motivarea populaţiei să se vaccineze, iar oferirea de facilităţi pentru cei care o fac i se pare normală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat când ar putea fi organizate evenimente private, premierul a spus: "Când ne vom vaccina. Este iarăşi o propunere pe care am făcut-o pentru Comitetul interministerial pentru vineri, pentru a avea evenimente private doar cu persoane vaccinate. (...) De la 1 iunie. Avem o ţintă, trebuie să nu grăbim lucrurile, să le permitem oamenilor să se vaccineze", a preciczat Florin Cîţu, citat de Agerpres.

Întrebat, de asemenea, dacă nu e vorba despre discriminare să se facă facilităţi pentru cei vaccinaţi, cum ar fi accesul în restaurante, la capacitate maximă şi a precizat că este vorba despre o propunere care va fi discutată de toate ministerele implicate.

„Eu am spus cum aş vedea eu lucrurile şi acestea sunt propunerile. Există un mod de a motiva populaţia,  fiecare ţară are propriul mod de a motiva populaţia. Dacă Germania are beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că şi pentru noi este ok. Este singura soluţie pentru a scăpa de pandemie”, a declarat şeful Guvernului.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că, dacă se atinge ţinta de vaccinare de 5 milioane de persoane, la 1 iunie se va putea renunţa la masca de protecţie la plajă sau în drumeţiile montane. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările