Delegaţia OMS, la sediul CNCAV - Specialiştii au discutat despre accelerarea vaccinării în rural

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul pacienţilor cu COVID-19 continuă să rămână ridicat
Numărul pacienţilor cu COVID-19 continuă să rămână ridicat

O delegaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a făcut, joi, o vizită de lucru la sediul CNCAV, specialiştii discutând despre accelerarea campaniei de vaccinare, mai ales în mediul rural.

CNCAV anunţă, joi seară, că o delegaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a făcut o vizită de lucru la sediul instituţiei, ocazie cu care coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a prezentat modul în care s-a derulat procesul de vaccinare în ţara noastră, precum şi rezultatele înregistrate la nivel naţional. 

”Totodată, în cadrul întâlnirii s-au discutat principale bariere legate de campania de vaccinare, cu precădere în mediul rural, fiind amintite acţiunile suport organizate până la acest moment pentru susţinerea ritmului de vaccinare în zonele unde adresabilitatea este mai redusă”, a transmis CNCAV.  

Potrivit instituţiei, specialiştii OMS au apreciat modul de lucru, implicarea şi eforturile depuse de echipa CNCAV, încă de la debutul campaniei de vaccinare, şi au recomandat continuarea acestora pentru creşterea ratei de vaccinare în rândul beneficiarilor.  

”Astfel de întâlniri vor continua şi în perioada următoare pentru identificarea celor mai bune soluţii menite să susţină ritmul de vaccinare în Romania şi să contribuie la consolidarea climatului de siguranţă, prin responsabilizare şi conştientizare a importanţei şi beneficiilor vaccinării”, a mai transmis CNCAV.  

Specialişti OMS au avut, joi, o întâlnire şi cu reprezentanţii Colegiului Medicilor din România.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite