Cum au răspândit coronavirusul românii infectaţi care nu au respectat autoizolarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o postare pe Facebook, fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a distribuit o schiţă care arată cât de importantă este autoizolarea pentru stoparea epidemiei COVID-19.

„Observaţi diferenţa dintre cazurile unde a fost respectată autoizolarea versus cele în care nu a fost respectată! Acţiunile fiecărui om contează mai mult decât reuşim noi să ne imaginăm pentru stoparea răspândirii!”, arată medicul Victoriţa Tudosie, într-o postare distribuită şi de Vlad Voiculescu.

Imagine indisponibilă

Cele mai multe cazuri de transmitere s-au înregistrat în cazul fostului ofiţer MAI care a minţit că nu a fost plecat din ţară, deşi venise din Israel. Numărul celor infectaţi din cauza acestuia a ajuns la 13.

De asemenea, cazul numărul 17 este o femeie de 73 de ani diagnosticată cu coronavirus. Liceul „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Buzău a fost închis după ce unul dintre elevi a intrat în contact direct cu femeia.

Imagine indisponibilă

Reamintim că autorităţile au confirmat că în România există 97 de cazuri de coronavirus printre care şi un copil de un an. Cel mai probabil, în cursul zilei de sâmbătă, după atingerea unui număr de 100 de cazuri de infectati cu COVID-19, autorităţile din România vor trece la scenariul 3 de răspuns la epidemia cu coronavirus. 

Scenariul 3

Astfel, România se apropie de declararea scenariului 3 de combatere a coronavirusului. „În România probabil vom trece prin starea de alertă, este un scenariu la care echipa noastră lucrează şi va fi luată o decizie rapid, în perioada care urmează”, a anunţat ministrul interimar al sănătăţii, Victor Costache, vineri seara, în contextul extinderii epidemiei provocate de noul tip de coronavirus.

Probabil se vor lua şi alte măsuri, măsuri care ne vor ajuta, vor scurta în special circuitele birocratice, care ne întârzie foarte mult, de exemplu, termenele de achiziţie a echipamentelor de care avem nevoie, a explicat ministrul.

România a înregistrat vineri, 13 martie 2020, cele mai multe cazuri de până acum de persoane contaminate cu noul coronavirus, confirmate într-o singură zi: 34. Bilanţul total al celor care au fost depistaţi cu acest virus ajunge la 97 după ce sâmbătă au mai fost confirmatre două cazuri, astfel că România se îndreaptă către scenariul 3 elaborat de autorităţi, acela când numărul bolnavilor va depăşi 100.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite