Cum poţi să intri mai repede în posesia cardului de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cardurile de sănătate pot fi ridicate de la CASMB, pe măsură ce sunt tipărite de Imprimeria Naţională
Cardurile de sănătate pot fi ridicate de la CASMB, pe măsură ce sunt tipărite de Imprimeria Naţională

Problemele generate de cardurile de sănătate defecte dau în continuare bătăi de cap asiguraţilor. La casele de sănătate din întreaga ţară sunt în continuare cozi interminabile. Vestea bună este că situaţia începe să revină la normal. Astfel, cardurile defecte pentru care s-a solicitat înlocuirea pot fi ridicate, pe măsură ce sunt retipărite de Imprimeria Naţională.

Purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB), Cristina Călinoiu, a recomandat ca persoanele care vor să intre în posesia cardului de sănătate să acceseze platforma informatică de pe site pentru a verifica dacă documentul se află la CASMB.

Astfel, asiguraţii ale căror carduri au avut defecţiuni tehnice şi care le-au predat la CASMB în vederea retipăririi, sunt rugaţi să interogheze platforma informatică „CERERE ELIBERARE CARD“.

După introducerea Codului Numeric Personal (CNP) şi a codului de siguranţă, sistemul va procesa interogarea.

Dacă, urmare a interogării, se primeşte următorul răspuns:


Înseamnă că acest card a fost retipărit şi adus la CASMB, situaţie în care posesorul cardului/împuternicitul acestuia se poate prezenta la sediul CASMB din strada Gheorghe Ţiţeica, nr. 142, sectorul 2, pentru ridicarea cardului, în programul de lucru cu publicul.

image

Cardul se ridică în baza copiei actului de identitate al titularului şi/sau împuternicitului acestuia şi a cererii de eliberare care se completează la ghişeu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite