Costel Alexe anunţă sesizarea Parchetului: „Cea mai mare tăiere ilegală de arbori. O pădure rasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costel Alexe, ministrul interimar al Mediului, a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă că a descoperit cea mai mare operaţiune de tăieri ilegale de arbori, în Maramureş, la Ocolul Sighet, unde 100.000 de metri cubi de arbori au fost raşi de pe faţa pământului

„În Maramureş, la ocolul Sighet, au fost 340 de hectare, în adâncul pădurii. Cea mai mare tăiere ilegală din România din ultimii cinci ani. Au fost 100.000 de metri cubi, o pădure rasă, cu un prejudiciu de 12 milioane de lei pentru stat. Şic u şi mai mari prejudicii aduse mediului şi naturii”, a spus Alexe.

Acesta a mai declarat că în acea zonă s-au făcut tăieri în mod repetat, timp de opt ani fără ca cineva să le vadă.

„Nici autorităţile nu s-au sesizat. A existat o conlucrare comună. Săptămâna trecută dosarul a fost trimis la Parchet. Aproape că, într-o conlucrare o suprafaţă importantă de pădure a dispărut”, a mai spus ministrul Mediului.

Întrebat de jurnalişti dacă are indicii clare legate de implicarea autorităţilor în dispariţia pădurii, ministrul Mediului a precizat: „Acolo crec că pe acest subiect au închis ochii toţi cei implicaţi. De la simplii cetăţeni la autorităţile locale, la Ocolul Silvic Sighet, la Direcţia Silvică Sighet. Toţi. Pentru că altfel nu ar fi putut să dispară o suprafaţă atât de mare de pădure, o cantitate atât de mare de material lemnos fara ca toţi aceştia să nu fie implicaţi. Dosarul a fost trimis la parchet şi îmi doresc ca toţi cei care se fac vinovaţi să plătească pentru răul făcut”.

„Mesajul pe care îl transmit este că eu îi vreau cu cătuşe pe mâini pe toţi cei care taie ilegal păduri. Nu ne mai permitem ca ţară să avem astfel de practici ce ne duc spre lumea a treia. Doar acolo sunt tăiate pădurile în scopuri personale sau de grup. Sunt foarte hotărât ca în perioada următoare să verificăm tot, păduri, tot ce circulă pe drumuri ţării pentru ca acest tip de practici să se oprească”, a mai spus ministrul.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite