Coronavirus în România. O femeie şi un bărbat s-au vindecat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile au făcut publice rezultatele unor teste de coronavirus care s-au efectuat la câţiva pacienţi din Timişoara şi, conform analizelor, avem două persoane care s-au vindecat.

În primul rând este vorba de femeia de 38 de ani la care testul a fost negativ, fiind la al doilea astfel de rezultat.

Apoi, un bărbat de 47 de ani este la al doilea test negativ, adică cel din ziua a 13-a şi a 14-a. Totuşi, atât femeia de 38 de ani, cât şi bârbatul de 47 de ani rămân deocamdată internaţi, au transmis autorităţile. 

În plus, testul efectuat tânărului de 16 ani a avut un rezultat pozitiv, după ce anterior testul a fost, de asemenea, pozitiv. Colegul de bancă al tânărului a fost testat, rezultatul fiind negativ. 

Drept urmare, în acest moment, mai sunt internaţi 3 pacienţi diagnosticaţi cu infecţie cu COVID-19 (coronavirus) în centre medicale specializate în tratarea bolilor infecţioase din Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi, starea de sănătate a acestora fiind stabilă, iar evoluţia acestora este monitorizată permanent de personal medical.

38 de persoane sunt în carantică pentru coronavirus

Anterior publicării acestor rezultate, Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii a anunţat că toţi cei 5 pacienţi internaţi se simt bine. Băiatul de 16 ani, internat ieri, în continuare nu are sintome. 

38 de persoane sunt în acest moment în carantină instituţionalizată în România pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). 

Alte 11.311 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală.

În acelaşi timp, cei doi români membri ai echipajului navei de croazieră Diamond Princess, care au fost infectaţi cu coronavirus şi au fost trataţi în Japonia au fost declaraţi vindecaţi şi vor fi externaţi, anunţă autorităţile române. Cetăţenii români se vor întoarce în ţară, a informat Grupul de comunicare strategică, fără a da alte detalii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite