Cel mai frumos cadou de Crăciun: să-i ajuţi pe alţii. Studiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moşul este aşteptat cu drag de toţii copiii
Moşul este aşteptat cu drag de toţii copiii

Un studiu internaţional realizat de World Vision arată că 76% din oameni vor să facă fapte bune de acest Crăciun. Cel mai important este să ne concentrăm asupra celor care au nevoie de ajutor, susţin repondenţii.

Se apropie sărbătorile de iarnă şi după un an foarte diferit de ceea ce ştiam până acum ne gândim şi la cadourile potrivite pentru cei dragi. Un sondaj internaţional realizat de  World Vision arată că peste trrei sferturi din persoanele intervievate – 76% - se gândesc să-i ajute de Crăciun pe cei aflaţi în nevoie.  

În ciuda impactului financiar al pandemiei, aproape două treimi  -63%-  din repondenţi au spus că ar prefera mai degrabă să primească un cadou cu sens care să-i ajute pe alţii, decât un cadou tradiţional precum haine sau electronice. 

În acest context, World Vision România a lansat campania „Porţie de bunătate”. Toţi cei care vor să facă o faptă bună cadou pot să doneze diferite porţii de bunătate pentru copiii din mediul rural din proiectul „Pâine şi Mâine”. 

Acestea se vor transforma în mese calde şi ore de educaţie remedială pentru copii, într-un an în care foarte mulţi copii vulnerabili nu au avut acces la educaţie. 

Ultimul Raport de Bunăstare al Copilului din mediul rural 2020, realizat de World Vision România, arată că 1 din 10 copii se duce flămând la culcare,  11% din copii iau doar două mese pe zi, iar un sfert dintre copii nu sunt ajutaţi la teme atunci când au dificultăţi. 

Persoanele care vor să se implice pot să doneze porţiile de bunătate pe site-ul fundaţiei, acolo unde pot citi şi poveştile copiilor care au nevoie de ajutor: https://bit.ly/3qYZXGt.

 În plus, donaţiile se pot face şi prin SMS cu textul PAINE la 8844. 

„Viziunea noastră este să oferim acces la educaţie pentru toţi copiii. Cu toate acestea, într-o lume care evoluează atât de rapid, încă există copii care nu au ce mânca. Aceasta este una dintre cauzele abandonului şcolar. Nu le putem cere copiilor să meargă la şcoală sau să aibă rezultate bune atunci când foamea e mai puternică. Programul Pâine şi Mâine vine ca răspuns la această nevoie a copiilor din mediul rural şi s-a bucurat până în prezent de rezultate excelente. Până acum, 1250 de copii au fost incluşi în proiect şi au avut parte de o masă caldă în fiecare zi. Mai mult, pe lângă hrană, ei primesc ajutor la teme, haine şi alte resurse ce le acoperă nevoile de bază. Putem face şi mai multe cu ajutorul fiecăruia dintre oamenii care vor să ajute, care vor să se implice pentru a le oferi copiilor un viitor mai bun”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite