Ce reguli trebuie respectate la călătoria cu taxiul în perioada stării de alertă: pasagerii nu au voie în faţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transportul pasagerilor în regim de taxi şi alternativ se efectua doar pe locurile din spate, se arată într-un proiect de ordin comun al Ministerului Transporturilor şi Ministerului Sănătăţii, potrivit HotNews.

Conducătorul auto va fi dotat măşti şi dezinfectant de tip biocid. De asemenea, pasagerii au obligaţia de a veni la locul de îmbarcare cu mască de protecţie şi de a purta masca de protecţie la urcarea în vehicul şi pe toată durata călătoriei, menţionează sursa citată.

Utilizarea mănuşilor de către şofer în cazul mânuirii bagajelor clientului sauinteracţiunii cu alte persoane (agenţi control, etc.) este obligatorie precum şi dezinfectarea mâinilor, după îndepărtarea mănuşilor într-o pungă special destinată.

Igienizarea şi dezinfectarea interiorului autoturismului este obligatorie în fiecare zi. Mai mult, e recomandată utilizarea cu precădere a plăţileor electronice.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte transportul în comun la îmbarcare/debarcare, pasagerii vor respecta o distanţă de siguranţă minimă unul faţă de celălalt. 

Pentru vehiculele cu cel puţin două uşi, accesul în interiorul vehiculului se va realiza doar pe uşa din faţă, iar coborârea pe cealaltă/celelalte uşi. Pentru microbuzele este permis doar transportul persoanelor pe scaune, cu respectarea regulilor generale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite