Ce mască de protecţie foloseşte premierul Florin Cîţu: Conţine nanofibre şi se autosterilizează

Ce mască de protecţie foloseşte premierul Florin Cîţu: Conţine nanofibre şi se autosterilizează

FOTO Inquam Photos/George Călin

La finalul şedinţei de guvern de miercuri, premierul Florin Cîţu a făcut o declaraţie de presă în care s-a afişat cu un nou tip de mască de protecţie. Aceasta conţine nanofibre, se poate autosteriliza şi blochează până la 99,7-99,99% din virusuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre modelul VK RespiPRO Respilon, o mască care are capacitatea de a se autosteriliza, oferind protecţie îndelungată celui care o poartă. 

Potrivit descrierii făcute de către producătorii măştii, aceasta are o eficienţă ridicată de filtrare şi este confecţionată din nanofibre care blochează până la 99,7-99,99% din virusuri. Particulele de cupru, prezente atât pe partea interioară, cât şi exterioară a măştii contribuie la distrugerea virusurilor din mediul înconjurător.

Potrivit producătorului, masca este confecţionată din materiale prietenoase cu natura. O astfel de masca poate fi achiziţionată online, plătind circa 43 de lei pentru un pachet cu trei bucăţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările