Cazul unui pacient infectat cu noul coronavirus şi externat la cerere: după o săptămână a ajuns aproape în comă la Terapie Intensivă

Cazul unui pacient infectat cu noul coronavirus şi externat la cerere: după o săptămână a ajuns aproape în comă la Terapie Intensivă

Mulţi pacienţi infectaţi care cer externarea reajung la spital cu forme grave de COVID-19

Pacienţii cu simptome uşoare de COVID-19, dar care se externează pe propria răspundere, ignorând recomandarea medicală, se expun unui pericol uriaş şi îi pun în pericol şi pe medici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Secretarul de stat Raed Arafat a dezvăluit că, luni după-amiază, un echipaj mobil de terapie intensivă a fost chemat pentru a salva un pacient în stare foarte gravă, aproape în comă, care s-a externat pe semnătură de la spitalul suport Colentina acum exact o săptămână. Şi nu este primul caz de acest fel.

„Ultimul caz, acum 30-40 de minute, mesaj de la ora 15:45. COVID pozitiv, externat la cerere de la Colentina, cu simptome minore, la data de 6 iulie, acum este cu oxigenare 70%, cu dispnee, cu Glasgow coma score 8, adică aproape comatos şi s-a trimis terapie intensivă ca să poată să-l asiste şi să vedem dacă reuşeşte să-l scoată sau nu”, a spus Raed Arafat, luni după-amiază, în comisia juridică a senatului, unde se dezbate la această oră legea carantinei şi izolării, arată digi24.ro
 
„Pe altul, acum o zi sau două, tot acelaşi serviciu l-a găsit acasă în stop cardiac. Echipele se expun resuscitând aceşti pacienţi care refuză internarea cu simptomele uşoare şi merg acasă, se agravează, nu sunt monitorizaţi adecvat, nu spun medicilor care este starea lor şi că aceasta se agravează, după care familia lor dă telefon la 112 să spună că bolnavul este agravat. Asta este o situaţia reală cu care ne confruntăm”, a mai spus secretarul de stat.
 
El a invocat un studiu de la Universitatea Yale, conform căruia peste 50% din infecţiile cu COVID sunt cauzate de asimptomatici.
 
„Îl laşi acasă cu simptome uşoare, după trei-patru zile bolnavul este în stop cardiac şi asta înseamnă că noi ne-am riscat viaţa mult mai mult, pentru că până intervine serviciul de urgenţă, până îl resuscitează, până îl duce la spital... dacă era în spital îl depistau mult mai repede şi îi salvau viaţa. Asta este informaţia care trebuie să ajungă la populaţie. Să nu inducem în eroare populaţia că noi îi închidem în puşcărie că sunt cu simptome uşoare fără să-i zicem «atenţie, că dacă mergeţi acasă nimeni nu garantează că după două-trei zile nu veţi fi în stop cardiac»”, a mai spus Arafat.
 
Secretarul de stat a prezentat şi legislaţia din mai multe ţări europene: în Finlanda există examinarea sanitară ţintită şi obligatorie, carantinarea persoanelor şi a bunurilor, izolarea, în Austria - carantinarea graduală, Irlanda - detenţia şi izolarea persoanei sursă a infecţiei, în Marea Britanie - detenţia persoanelor posibil infectate, iar în Franţa - posibilitatea izolării persoanelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: