Bonurile de masă pentru vaccinaţi se vor da din septembrie. De ce s-a anulat ordinul privind testarea medicilor, pe banii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ordinul privind testarea obligatorie din bani proprii, pentru depistarea  SARS COV-2, a angajaţilor din Sănătate care refuză vaccinarea s-a anulat FOTO Inquam Photos / George Călin
Ordinul privind testarea obligatorie din bani proprii, pentru depistarea  SARS COV-2, a angajaţilor din Sănătate care refuză vaccinarea s-a anulat FOTO Inquam Photos / George Călin

Bonurile de masă pentru cei care se vaccinează anti-COVID-19 ar putea fi eliberate din luna septembrie, a declarat, joi, ministrul Sănătăţii. Ioana Mihăilă a mai spus că s-a renunţat la emiterea ordinului privind testarea obligatorie la SARS-COV-2, periodică, din bani proprii, a angajaţilor din domeniul sanitar care refuză vaccinarea, urmând ca o astfel de obligaţie să fie dezbătură în Parlament.

„Probabil, începând cu luna septembrie. Nuştiu exact data, dar sunt nişte tehnicalităţi care trebuiesc îndeplinite, cadrul legal, asigurarea resursei bugetare, după aceea tipărirea şi distribuirea bonurilor de masă. Cred că până în septembrie vom reuşi să le îndeplinim”, a declarat Ioana Mihăilă la Europa FM.

De altfel, potrivit ministrului Sănătăţii, cei vaccinaţi probabil că vor primi tichetele chiar de la centrele de imunizare, după ce au făcut schema completă.

„Probabil le vom distribui prin direcţiile de sănătate publică şi le vom împărţi apoi, împreună cu vaccinurile, către centrele de vaccinare şi respectiv alte situaţii în care se vaccinează populaţia, cum sunt de exemplu medicii de familie”, a afirmat Ioana Mihăilă.

Ordinul privind testarea obligatorie din bani proprii, pentru depistarea  SARS COV-2, a angajaţilor din Sănătate care refuză vaccinarea s-a anulat.

Totodată, ministrul Sănătăţii a confirmat informaţia conform căreia s-a renunţat la emiterea ordinului privind testarea obligatorie, periodică, din bani proprii, la SARS COV-2, a angajaţilor din Sănătate care refuză vaccinarea. 

Ioana Mihăilă a explicat că e mai bine ca o astfel de obligaţie să fie dezbătură în Parlament. Ministerul a realizat deja un proiect de lege. 

„Este propunerea Ministerului Sănătăţii, - un proiect de lege care să plece de la Guvern spre Parlament, aşa încât această măsură să fie dezbătută corect, în Parlament. Partea bună este că totuşi 70% din medicii din sistemul public de sănătate sunt vaccinaţi. Sperăm că procentul va creşte şi în cazul acesta şi că va creşte şi în cazul personalului mediu pentru care procentele de vaccinare sunt un pic mai scăzute”, a conchis ministrul Sănătăţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite