În 11 judeţe nu mai sunt locuri libere la ATI pentru pacienţii COVID. Câte paturi mai sunt disponibile în toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Un număr de 6.333 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 a fost înregistrat în ultimele 24 de ore. La nivel naţional mai sunt libere doar 200 de paturi de terapie intensivă pentru pacienţii COVID dintre cele peste 1400 existente.

În ultima zi au murit 148 de pacienţi, iar un număr de 1.288 de persoane sunt internate la ATI. Dintre care, conform celui mai recent bilanţ, 370 de pacienţi sunt intubaţi şi 1254 sunt conectaţi la oxigen, potrivit DIGI.24.

În prezent nu se mai găsesc paturi libere la ATI în Braşov, Cluj, Caransebeş, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Prahova, Teleorman şi Vaslui şi în şase spitalele din Bucureşti, respectiv: Malaxa, Marius Nasta, Marie Curie, Carol Davila, Victor Babeş şi Sf. Ioan. În Bucureşti mai sunt doar 26 paturi de terapie intensivă, potrivit sursei citate.


Judeţele care nu mai au locuri la terapie intensivă pentru pacienţii COVID. FOTO Digi24

Terapie Intensiva FOTO Digi 24

De altfel ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, susţinea la sfârşitul lunii trecute că România dispune de 1.400 de paturi la terapie intensivă pentru cazurile COVID şi că alte 280 de paturi la ATI vor fi disponibile în  aproximativ două săptămâni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite