153 de cadre medicale şi personal auxiliar au fost infectate cu noul coronavirus: situaţia pe judeţe

153 de cadre medicale şi personal auxiliar au fost infectate cu noul coronavirus: situaţia pe judeţe

Cele mai multe cadre medicale infectate sunt la Suceava (90) şi Bucureşti (36)

Potrivit ultimelor cifre publicate de autorităţi joi, 153 de cadre medicale şi persoanele auxiliar din sistemul medical erau confirmate cu noul coronavirus. Aproape jumătate din cei infectaţi, 70, sunt medici, iar în rândul asistentelor medicale vorbim de 50 de persoane confirmate pozitiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform datelor raportate din teritoriu către Institutul Naţional de Sănătate Publică - Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, în acest moment la nivel naţional sunt 153 de cadre medicale şi personal auxiliar confirmate cu COVID-19, după cum urmează:
70 Medici 50 Asistente 15 Infirmiere 1 Îngrijitoare 17 Personal auxiliar.

Repartiţie pe judeţe

Arad –2
Bucuresti –36
Constanta –1
Covasna – 5
Hunedoara – 12
Iaşi – 3
Neamţ –  2
Suceava – 90
Vrancea –  2

Numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus în România a ajuns joi la 1029 de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate 123 de cazuri noi. La secţiile de terapie intensivă sunt internaţi, în acest moment, 29 de pacienţi, din care 23 în stare gravă. 94 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi (53 la Timişoara, 28 la Bucureşti, 6 la Craiova, 5 la Constanţa, unul la Cluj şi unul la Iaşi).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: