„Ziua porţilor deschise” la Palatul Parlamentului. Ludovic Orban a stat de vorbă cu copiii şi a recitat versuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Ludovic Orban
FOTO: Facebook/ Ludovic Orban

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a vorbit, marţi, cu mai mulţi copii care au vizitat Palatul Parlamentului, de „Ziua porţilor deschise”. Orban s-a fotografiat cu copiii, a dat mâna cu ei şi chiar le-a recitat câteva versuri ale unui cântec: „Copiii sunt o minune, în ochii lor ascund o lume – de întrebări şi chemări, de vise şi căutări”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a participat, marţi, la evenimentul „Ziua porţilor deschise” organizat la Palatul Parlamentului de 1 Iunie. Sute de copii au vizitat instituţia, iar Ludovic Orban a dat mâna cu câţiva dintre ei, le-a răspuns la întrebări, ba chiar unor copii le-a povestit că a cântat şi el în cor.

«Şi eu am cântat în cor, din clasa a V-a. Parcă nu ştiţi aplecarea mea spre muzică. Cui nu-i plac copiii? E un cântec foarte frumos care-i mai puţin cunoscut: „Copiii sunt o minune, înochii lor ascund o lume – de întrebări şi chemări, de vise şi căutări. Copiii sunt o minune”», a afirmat Orban.

La un moment dat, Orban s-a oprit lângă o femeie cu o fetiţă de două luni în braţe. Jurnaliştii au întrebat dacă fetiţa este un viitor liberal: „Sperăm”, a răspuns mama.

„Ea va alege când va fi. Să vă trăiască, să vă bucuraţi de ea. Se familiarizează încă de mică-mică cu contextul. Dar văd că nu e speriată, nu plânge...Da,da,da”, a spus Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai subliniat că Parlamentul României este „o instituţie importantă a statului şi e important ca şi copiii să vadă practic unde se iau decizii, unde se fac legi şi, până la urmă, cum se iau aceste decizii care le afectează şi lor viaţa”.

Întrebat care a fost cea mai mare năzbâtie pe care a făcut-o în copilărie, Ludovic Orban a afirmat: „Îmi ia mult timp să vă povestesc câte năzbâtii am făcut. Trebuie să dăm un exemplu către copii, să fie cuminţi, să respecte regulile”.

Palatul Parlamentului poate fi vizitat până la ora 16.00.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite