USR publică toate contractele partidului în urma scandalurilor interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Oana Bogdan Facebook
FOTO Oana Bogdan Facebook

Biroul Naţional al USR a decis joi să instituie Registrul public al contractelor partidului, acesta putând fi accesat de pe site-ul partidului, după ce, în ultimele săptămâni, au apărut mai multe scandaluri interne privind diverse contracte cu firme deţinute de unii membri ai USR.

Registrul online ca conţine toate contractele partidului, încheiate atât de Secretariatul General, cât şi de filialele USR din ţară, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii citat de Mediafax.

Totodată, în registru se vor regăsi şi contractele deja derulate iar semnatarii acestora trebuie să întocmească către Biroul Naţional un raport în care să explice oportunitatea contractulu, motivele alegerii firmei respective şi ce rezultate au avut.

Anunţul USR vine în contextul în care pe 16 iulie ieşea la iveală că mai mulţi membri ai formaţiunii, printre care şi Cristian Ghinea, sunt nemulţumiţi de faptul că o agenţie media administrată de Sorin Pavel, membru USR, ar fi primit 8.000 de euro pentru servicii de promovare în cadrul campaniei pentru alegerile europarlamentare. Paralel, cealaltă tabără afirma despre contestatari că ar purta o luptă pentru funcţii.

Teodora Stoian, membru USR le-a răspuns într-o postare pe un grup intern al partidului colegilor nemulţumiţi care se plâng că ar fi o problemă de etică faptul că un membru al formaţiunii este angajat la firma care a prestat servicii pentru USR, în baza unui contract.

Potrivit informaţiilor obţinute de Mediafax, la postarea respectivă au comentat şi Ferenc Istvan Kabai de la USR Sălaj şi Daniela Tarnovschi, membru al USR Sector 3, care susţin că Cristian Ghinea a venit cu astfel de acuzaţii pentru că este interesat să candideze la şefia filialei partidului din Sectorul 3, care are alegeri duminică, 23 iunie.

O zi mai târziu, useriştii scoteau la iveală noi nereguli, de data asta în Giurgiu, cu alte trei firme care aparţin unor membri de partid, potrivit unor informaţii obţinute de Adevărul.  Pe un grup intern al USR, Iulia Ramona, responsabil financiar al filialei USR Giurgiu, sesizează că la Giurgiu „avem o situaţie cel puţin ciudată”. Aceasta explică că într-un raport al plăţilor de campanie de până la data de 7 iunie, ar exista trei plăţi a câte 5.000 de lei fiecare către trei firme, care nu ar fi îndeplinit ce au promis. Aceasta mai subliniază că două dintre aceste firme sunt administrate de membri USR.

Andreea Talmazan, un alt membru USR, a subliniat şi ea că în Giurgiu există o „situaţie ciudată” cu trei contracte, de 5.000 de lei fiecare, „ale unor membri USR”. Aceasta confirmă că a existat o plată de 5.000 de lei pentru închirierea unui sediu de campanie şi că Cosmin Andronache, preşedintele filialei judeţene USR Giurgiu, ar afirma că banii au fost returnaţi. „De reţinut că Andronache Cosmin este proprietarul clădirii în care se află sediul firmei pe care o deţine cu încă un asociat şi care a subînchiriat spaţiul filialei judeţene Giurgiu”, mai scrie Andreea Talmazan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite