USR: Afirmaţia lui Ion Iliescu de a înceta să căutăm vinovaţii Revoluţiei este „o jignire care întinează memoria eroilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Iliescu / FOTO Adevărul
Ion Iliescu / FOTO Adevărul

USR consideră că afirmaţia lui Ion Iliescu, fost preşedinte care cere încetarea căutării de vinovaţi ai crimelor Revoluţiei, este o jignire la adresa memoriei eroilor.

„La trei decenii de libertate, ţara noastră nu este pe deplin vindecată de trauma trecutului. Avem nevoie de adevăr. Ascunderea lui înseamnă perpetuarea stării de minciună despre trecutul istoric. De aceea considerăm că afirmaţia fostului preşedinte Ion Iliescu, potrivit căreia „este momentul să încetăm să căutăm vinovaţi” este o jignire care întinează memoria eroilor. A nu căuta vinovaţii înseamnă a uita. A uita înseamnă a ţine în întuneric amintirea unei naţiuni prin diminuarea faptelor eroice a mii de oameni care şi-au dat viaţa pentru ca noi să avem astăzi libertate”, susţine USR într-un comunicat de presă. 

„Fără curajul tinerilor din Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi multe alte oraşe din ţară, astăzi România nu ar fi fost liberă.De trei decenii, familiile a cel puţin peste 1.000 de români continuă să caute răspunsuri despre cine sunt vinovaţii pentru pierderea celor dragi, care au rescris istoria ţării. Pedepsirea vinovaţilor încă trenează, şi în fiecare an, în apropierea Crăciunului aşteptăm un verdict care să aducă linişte în vieţile multor familii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite