Turcan ameninţă PSD cu noi asumări de răspundere: desfiinţarea Secţiei pentru magistraţi şi eliminarea pensiilor speciale

Turcan ameninţă PSD cu noi asumări de răspundere: desfiinţarea Secţiei pentru magistraţi şi eliminarea pensiilor speciale

Raluca Turcan. FOTO Mediafax

Vicepremierul Raluca Turcan declară, într-un interviu la RFI, că PSD va avea destule ocazii să demită Guvernul Orban prin moţiune de cenzură şi să se deschidă astfel calea anticipatelor, deoarece Executivul urmează să-şi asume răspunderea pentru mai multe legi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Raluca Turcan spune că Guvernul Orban intenţionează să-şi asume răspunderea pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie: ”În momentul în care am declanşat calendarul alegerilor anticipate, am ales câteva teme, care pe de o parte rezolvă o mare parte din programul de guvernare pe care noi îl avem şi care este blocat în Parlament de către actuala guvernare. Vă dau exemplul desfiinţării Secţiei de investigare a magistraţilor. E un proiect pe care îl avem în Parlament, cel mai probabil va fi în continuare pitit acolo, protejat de către cei care au încercat să slăbească justiţia până acum şi pe care intenţionăm să ne angajăm răspunderea. Vom vedea dacă depun moţiune de cenzură”.
 
Vicepremierul precizează că Executivul şi-ar putea asuma răspunderea şi pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor: „Mai există subiectul pensiilor speciale. Varianta care iese din Parlament nu este o variantă satisfăcătoare pentru românii care vor echitate maximă în sistemul de pensii şi pensii calculate pe bază de contributivitate. De aceea, o altă angajare de răspundere va fi aceea, cel mai probabil, pe desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, un subiect care atinge foarte mult un număr mare de parlamentari şi care este posibil să conducă la o moţiune de cenzură”.
 
Raluca Turcan declară că există un calendar ”bine gândit” pentru declanşarea alegerilor parlamentare anticipate: ”Avem un calendar foarte bine gândit, care ne va duce în situaţia fie de a avea alegeri anticipate, fie dacă prin absurd nu se poate ajunge la alegeri anticipate, ceea ce eu nu cred, pentru că am calculat foarte bine toţi paşii, vom avea un program de guvernare obţinut prin angajarea răspunderii Guvernului, adică printr-un demers extrem de curajos şi pe care nu l-am putea obţine cu acest Parlament ostil”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările