Traian Băsescu, despre mesajul Comisiei Europene: Comisia bate câmpii. Vreau articolul care împiedică exercitarea justiţiei

Traian Băsescu, despre mesajul Comisiei Europene: Comisia bate câmpii. Vreau articolul care împiedică exercitarea justiţiei

Traian Basescu si Jean Claude Juncker FOTO AFP

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a comentat miercuri seara scrisoarea lui Juncker şi Timmermans privind „pericolului“ modificărilor „aduse legii justiţiei şi codurilor penale“. Potrivit lui Băsescu, „Comisiea Europeană bate câmpii”.

„Care este articolul din legile Justiţiei pe care îl consideră nedemocratic? (...) Uite, sunt un om care a fost 10 ani în Consiliul European, care a lucrat 10 ani cu Comisia Europeană, în acest comunicat Comisia Europeană bate câmpii, îmi pare rău. Dar noi care suntem pământeni, trăitori aici, în România, şi care vorbim de trei luni de legile justiţiei (...), care este articolul care împiedică exercitarea Justiţiei, din cele trei legi deja trimise la Curtea Constituţională? Ca să nu fie dubii: (legea-n.r.) 303 este despre statutul magistraţilor, 304 este despre organizarea justiţiei şi 317 despre funcţionarea CSM. Care este articolul care duce înapoi justiţia din România? Eu pun întrebarea ca om care le-a subliniat cu creion roşu, cu creion negru, cu creion albastru, toate acele peste câteva sute de pagini care înseamnă modificările la legi. Daţi-mi articolul care este împotriva funcţionării democratice a Justiţiei din aceste trei legi deja trimise şi pe urmă discutăm şi despre proiectul de cod penal”, a declarat fostul preşedinte la B1 TV.

 
Acesta a mai subliniat că Uniunea Europeană s-a construit pe principiul drepturilor fundamentale şi dacă Comisia îşi manifestă o îngrijorare privind respectarea drepturilor omului din România, atunci se pune de acord cu aceasta.

„Primul lucru pe care trebuie să-l înţelegem când vorbim de îngrijorări profunde este de respectare a drepturilor fundamentale pentru că acesta e principiul pe care s-a construit UE. Nu există democraţie în afara respectării drepturilor fundamentale ale omului. Dacă aici este o îngrijorare, sunt de acord cu CE. Dar dincolo de asta (...) - şi eu vă spun că ăsta poate fi sensul - vreau articolul care împiedică exercitarea justiţiei”, a conchis Băsescu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările