Tăriceanu îi ia apărarea lui Renate Weber: Se impune sesizarea Comisiei Europene. Periculoasă boala puterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Iulian Bîrzoi
FOTO Iulian Bîrzoi

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu îi ia apărarea Avocatului Poporului Renate Weber după ce PNL a depus o cerere pentru revocarea acesteia. Tăriceanu îl acuză pe premierul Ludovic Orban că vrea să-i transforme pe judecătorii CCR în „slugi”. „,Este clar că stăpânii acestor cotropitori PNL-işti nu se află în ţară, ci în afara ei!”, a adăugat liderul ALDE.

„Pentru că Avocatul Poporului refuză să devină avocatul guvernului Orban i se cere demiterea!

Pentru că judecătorii de la Curtea Constituţională refuză să devină slugile de curte ale dlui Orban, aceştia sunt atacaţi la baionetă! În general tot ce nu e pe placul lui Ludovic trebuie demis şi schimbat!

Periculoasă această boală a puterii de care s-a molipsit Ludovic Orban! Cred că i se trage de la nepurtarea măştii în preajma locatarului de la Cotroceni! Periculoasă pentru că loveşte în principiile fundamentale ale democraţiei, în instituţii care, îi place sau nu, servesc interesul public şi nu unul de partid”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Acesta a subliniat apoi că se impune sesizarea Parlamentului European, a Comisiei Europene şi a Comisiei de la Veneţia, acuzându-l pe Ludovic Orban că atacă în mod repetat Justiţia din România.

„Atacurile repetate la justiţie, la parlament, la drepturile şi libertăţile cetăţeanului se constituie în ameninţări serioase la democraţie şi la statul de drept! Ştiţi că nu sunt adeptul plângerilor la Înalta Curte, pentru că eu cred că ne-am făcut prea mult rău spălându-ne rufele în public, dar această ofensivă la adresa democraţiei trebuie semnalată tuturor celor care mai au ochi să vadă şi urechi să audă!

Cred că se impune sesizarea Parlamentului European şi a Comisiei Europene, precum şi a Comisiei de la Veneţia! Atacurile repetate la justiţie, la instituţiile fundamentale ale justiţiei şi democraţiei parlamentare trebuie sancţionate în orice fel cu putinţă. În plus, este clar că stăpânii acestor cotropitori PNL-işti nu se află în ţară, ci în afara ei!”, a conchis Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite