Tăriceanu anunţă că Parlamentul va avea reguli mai stricte pentru vizitatori şi jurnalişti: Cameramanii, departe de parlamentari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu vrea reguli mai stricte pentru jurnalişti. Foto: Inquam
Călin Popescu Tăriceanu vrea reguli mai stricte pentru jurnalişti. Foto: Inquam

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat joi că Parlamentul va avea reguli mai stricte pentru vizitatori şi jurnalişti, decizia fiind luată în urma protestului de miercuri din faţa plenului. Printre măsurile dorite se numără şi interdicţia cameramanilor de a sta aproape de parlamentari.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat, joi, că vor urma reguli stricte atât pentru vizitatori, cât şi pentru jurnalişti, astfel încât cameramanii să nu mai poată să se apropie de parlamentari. Acesta a spus că au fost mandatate secretariatele generale ale celor două Camere ca, împreună cu comisiile juridice, să propună măsuri pe care să le implenteze în perioada imediat următoare.

Câţiva protestatari Rezist s-au aflat miercuri pe holul de la plenul reunit al Parlamentului în timpul discursului premierului Viorica Dăncilă şi au strigat „Justiţie, nu corupţie!”, „Cuib de hoţi şi de mafioţi”, „Dragnea nu uita, asta nu e ţara ta”, ei aşezându-se pe jos, pentru a nu fi evacuaţi de către agenţii de pază.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Viorica Dăncilă au ieşit miercuri din sala plenului reunit protejaţi de câţiva agenţi de pază, dar şi de deputaţi PSD, care au făcut un cordon pentru ca protestatarii să nu ajungă în preajma celor doi. Cu toate acestea, în jurul lui Liviu Dragnea nu erau decât jurnalişti, cu care acesta a refuzat să discute. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că protestul reprezintă o manifestaţie fascistă, afirmând că „aşa a început fascismul şi totalitarismul în Europa".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite