Tăcere la primărie. Filiala centrală a BMB, închisă după ce unul dintre şefi, candidat la localele din 27 septembrie, a fost găsit cu Covid-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filiala centrală a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti. FOTO Arhivă Adevărul
Filiala centrală a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti. FOTO Arhivă Adevărul

Biblioteca Metropolitană Bucureşti, instituţie aflată în subordinea Primăriei Capitalei, şi-a închis sediul central după unul dintre angajaţi a fost confirmat pozitiv cu Covid-19. Potrivit unor surse ale ziarului „Adevărul”, persoana depistată pozitiv este şeful Serviciului de comunicare din instituţie, consilier local al ALDE şi candidat al acestei formaţiuni pentru Primăria Sectorului 2 la localele din 27 septembrie.

„Având în vedere contextul confirmării pozitive pentru Covid 19 a unui salariat al instituţiei care îşi desfăşoară activitatea la sediul social (...) Începând (n.r. - cu) data de 08.07.2020 şi până la testarea şi obţinerea rezultatului pentru testul Covid 19, toţi angajaţii instituţiei care îşi desfăşoară activitatea la sediul social din Bucureşti, sector 1, strada Tache Ionescu, nr 4, vor proceda la autoizolare la domiciliu, asigurând activitatea instituţiei, prin muncă la domiciliu”, se arată într-o decizie datată 7 iulie şi semnată de directorul general Ioana Mezei. Prin urmare, activitatea în sediul central, adică Biblioteca „Mihail Sadoveanu” s-a suspendat. 

În comunicat nu se este precizat numele persoanei confirmată pozitiv, cu toate că aşa putea lua la cunoştinţă şi alte persoane care au luat contact cu acesta, deşi nu sunt angajaţi ai Bibliotecii Metropolitane Bucureşti. Potrivit unor surse ale ziarului „Adevărul”, persoana confirmată pozitiv este Andrei Metehău (foto dreapta), şef Serviciu comunicare, după cum scrie în organigrama de pe site-ul instituţiei, dar care e considerat mai mult director administrativ.

Sursă foto: Arhivă Andrei Metehău

Andrei Metehau FOTO facebook Metehau

Acesta este consilier local din partea ALDE la Sectorul 2 şi de curând a fost votat în cadrul structurilor de partid să fie candidat al formaţiunii pentru Primăria acestui sector. Anterior, Metehău a lucrat în Ministerul Dezvoltării, dar a fost remunerat şi de la CNAIR. 

Instituţia i-a anunţat în weekend pe salariaţii din sediul „Mihail Sadoveanu” să nu mai vină la muncă, în timp ce persoana confirmată pozitiv a fost internată la „Matei Balş”.

„Adevărul” a întrebat Direcţia de presă a Primăriei Capitalei, instituţie care are în subordine Biblioteca Metropolitană Bucureşti dacă se va ocupa de asigurarea testelor sau decontării testelor pentru angajaţii care au intrat în contact cu persoana confirmată pozitiv, dar până în momentul redactării articolului instituţia nu a răspuns întrebărilor.  

De asemenea, instituţia nu a răspuns nici în ceea ce priveşte data în care a existat confirmarea cazului de coronavirus, în condiţiile în care sursele citate susţin că informarea celorlalţi angajaţi a întârziată.  

Mesajul bibliotecii: „Închis pentru dezinfectare”

În ceea ce priveşte comunicarea cu publicul, pe pagina de Facebook a instituţiei a apărut un anunţ sec referitor la dezinfectarea spaţiilor. „Sediul Central Mihail Sadoveanu - Biblioteca Metropolitană Bucureşti este închis temporar pentru lucrul cu publicul, timp în care va fi supus unui tratament de dezinfectare a tuturor spaţiilor”, e precizat în anunţul de pe Facebook.

Reamintim că Primăria Capitalei a anunţat de mai multe ori că vrea să subvenţioneze testarea mai multor categorii socio-profesionale din cadrul instituţiei, însă nu au putut fi văzute şi urmările acestor demersuri De altfel, chiar miercuri Primăria Capitalei a lansat un proiect prin care pot fi testaţi pentru coronavirus 3.000 de angajaţi din serviciile farmaceutice, alimentaţia publică, reprezentanţi ai mass-media, angajaţi ai firmelor de curierat şi sportivi care activează la Clubul Sportiv Municipal Bucureşti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite