Sorin Grindeanu: Construcţia bugetară este bazată pe o minciună, se estimează iluzoriu creştere economică. Amatorism, iluzii şi austeritate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Sorin Grindeanu
FOTO: Facebook/ Sorin Grindeanu

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a precizat că bugetul pentru acest an este demontat de Consiliul Fiscal deoarece construcţia bugetară are la bază o minciună şi anume „se propune ajustarea puternică a cererii, deci a consumului, dar se estimează iluzoriu creştere economică”.

„Consiliul Fiscal demontează bugetul pe 2021. Construcţia bugetară este bazată pe o minciună: se propune ajustarea puternică a cererii, deci a consumului, dar se estimează iluzoriu creştere economică. Amatorism, iluzii şi austeritate! Guvernul nu are de gând să aducă mai multe venituri la buget, avem un grad de colectare a veniturilor în PIB de 31% faţă de 46% media UE.  În buget nu este cuprins niciun euro atras din #PNRR din cei 30,4 miliarde euro, nici vorbă de prefinanţarea de 13% pe care o putem accesa în 2021.

Guvernul pune paie pe foc în adâncirea recesiunii, în loc de stimularea economiei propunând doar austeritate, subdezvoltare, tăieri şi sărăcie. Se continuă însă guvernarea pe datorie, cu o viteză de împrumut de 800-1000 euro pe secundă! Fiecare român va plăti din buzunar această datorie în următorii 30 de ani, prin taxe şi impozite mai mari.

Iar în toată această nebunie, ştiţi cumva cum se numeşte actualul ministru al Finanţelor? L-aţi văzut pe undeva, l-aţi auzit să emită vreo idee pentru susţinerea economiei? Cu un ministru-fantomă, să nu ne mirăm ca avem un buget fantasmagoric…”, a scris Sorin Grindeanu joi pe Facebook. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite