Senatul a respins proiectul de lege al USR privind desfăşurarea timp de două zile a alegerilor locale

Senatul a respins proiectul de lege al USR privind desfăşurarea timp de două zile a alegerilor locale

Florina Presadă, senator USR

Senatul a respins marţi, în cailtate de prim for sesizat, proiectul de lege al senatorului USR Florina Presadă care prevede desfăşurarea alegerilor locale timp de două zile, pe 26 şi 27 septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 135/2020 privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, precum şi a unor măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a acestora a fost respinsă cu 86 de voturi „pentru” şi 44 de voturi „împotrivă”.

Pe 24 iulie, senatorea USR Florina Presadă a înregistrat la Senat un proiect de lege care prevede desfăşurarea alegerilor locale timp de două zile. În condiţiile în care votarea s-ar realiza doar într-o singură zi, procesul de votare ar fi serios îngreunat şi întârziat ca urmare a măsurilor de distanţare socială atât în interiorul secţiei cât şi în afara ei, motivează parlamentarul.

Iniţiativa vine după ce amendamentul USR cu acelaşi obiect a fost respins în Legea votată de către Legislativ care stabileşte data alegerilor pe 27 septembrie.

Proiectul prevede că „data alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din anul 2020 se stabileşte in ziua de duminică, 27 septembrie 2020.

Cu toate că ziua alegerilor locale e stabilită pe 27 septembrie, proiectul arată că „votarea se desfăşoară pe parcursul zilei de sâmbătă, 26 septembrie 2020, şi zilei de duminica, 27 septembrie 2020”.

„În fiecare dintre aceste zile, votarea incepe la ora locala 7:00 şi se îcheie la ora locală 21:00”, mai arată proiectul de lege.

Iniţiativa legislativă merge la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările