Reacţia Comisiei Europene după anunţul Vioricăi Dăncilă privind mutarea Ambasadei României în Israel la Ierusalim

Reacţia Comisiei Europene după anunţul Vioricăi Dăncilă privind mutarea Ambasadei României în Israel la Ierusalim

Reacţia Comisiei Europene după anunţul Vioricăi Dăncilă

După ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, executivul european reaminteşte că poziţia Uniunii Europene rămâne neschimbată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim. O reacţie pe acest subiect vine şi de la Comisia Europenă.

Într-un răspuns pentru Digi24, executivul european spune, referindu-se la declaraţiile Vioricăi Dăncilă, că „nu comentează comentarii“ şi aminteşte faptul că, în ceea ce priveşte Ierusalimul, poziţia Uniunii Europene, din care România face parte, rămâne neschimbată şi ea susţine soluţia celor două state, Israel şi Palestina, ambele cu capitala la Ierusalim.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, duminică, la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), că Guvernul României va lua decizia mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, după finalizarea analizei de către „toţi actorii constituţionali şi în deplin consens“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările