Răsturnare de situaţie. USR-PLUS nu-l vrea pe Orban premier, ci pe Florin Cîţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Ciolos si Dan Barna Inquam Photos / George Calin
Dacian Ciolos si Dan Barna Inquam Photos / George Calin

USR-PLUS a anunţat miercuri că nu îl sprijină pe Ludovic Orban pentru a fi propunerea coaliţiei de guvernare pentru funcţia de premier, ci susţine doar două nume: Dacian Cioloş şi Florin Cîţu.

„USR PLUS îşi exprimă dorinţa şi disponibilitatea de a continua discuţiile asupra structurii şi programului unei guvernări pe baza unei majorităţi alături de PNL şi UDMR.

Ambele variante de premier propuse de partide la consultările cu Preşedintele României, Dacian Cioloş din partea USR PLUS şi Florin Cîţu din partea PNL, au susţinere din partea noastră. Considerăm că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcţia de premier şi neîndeplinirea angajamentelor luate faţă de USR PLUS, nu răspunde aşteptărilor electoratului de centru-dreapta care işi doreşte un nou început şi o guvernare cu mandat reformist”, a anunţat USR-PLUS. 

Pe de altă parte, UDMR a stabilit, potrivit unor surse politice, să nu se pronunţe asupra variantei Cîţu sau Orban, ci să lase PNL să stabilească care este propunerea partidului. 

PNL urmează să aibă o şedinţă a conducerii extinse în care ar putea fi votată schimbarea lui Cîţu din propunere a partidului pentru funcţia de prim-ministru şi să fie propus Ludovic Orban.

Şedinţa liderilor liberali de marţi seară a fost una tensionată, Robert Sighiartău cerându-i lui Ludovic orban să nu încerce forţarea retragerii lui Cîţu pentru că partidul s-ar face de râs.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite