Rareş Bogdan, despre guvernarea cu PSD sau USR: Decizia nu e luată. PNL va da premierul, asta e evident. Nu vom opri reforma în Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rares Bogdan FOTO Adevarul
Rares Bogdan FOTO Adevarul

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat că PNL nu a luat încă o decizie cu privire la formarea unui nou Guvern cu PSD sau cu USR, însă a dat asigurări că liberalii vor lua „decizia corectă”. Potrivit europarlamentarului, PNL va da premierul şi nu va renunţa la reforrma în Justiţie.

„Noi vom prezenta concluziile celor două runde de discuţii cu colegii de la USR şi de la PSD şi vom lua decizia corectă pentru România şi PNL pentru a încheia cât mai repede criza politică pentru că oamenii sunt exasperaţi şi sunt chestiuni vitale ce ţin de criza energetică şi PNRR(...) Noi ţinem deschise negocierile cu cele două forţe politice„, a declarat Rareş Bogdan la sediul PNL. 

El a mai precizat că în ceea ce priveşte formarea unei majorităţi parlamentare, colaborarea cu PSD asigură „o majoritate calificată, de aproape 300 de parlamentari, e ceva mai simplu, sunt alte incompabitiliati, dar trebuie să treci peste orice pentru ţară”. 

Liderul liberal a mai declarat că „decizia nu e luată, fiecare membru BPN are dreptul să îşi spună cuvântul(...) e important ca cât mai repede, în 2-3 săptămâni să avem un Guvern. (...) Sunt foarte multe obiective care trebuie puse în practică, înafară de poziţii, calcule aritmetice, există un interes naţional ca această ţară să continue investiţiile, reforma administrativ-teritorială, reforma constituţiei, trebuie readaptată, sunt câteva linii roşii, indiferent de cu cine vom sta să facem Guvern”. 

„PNL va da premierul, asta e evident, deşi e apanajul preşedintelui.(...) PNL va da premierul, cum e absolut firesc, numele acestuia e apanajul preşedintelui, domnia sa va face nominalizarea, iar el va forma o majoritate”, a mai explicat prim-vicepreşedintele PNL. 

Liderul liberal a mai precizat: „e absolut firesc ca în cazul în care continuăm să construim Coaliţia cu cei din USR să discutăm despre prezenţa miniştrilor care au dat jos Guvernul în viitorul Executiv. (...) La întâlnirile cu PSD şi USR nu au fost înaintate nume”. 

Potrivit lui Rareş Bogdan, în cazul unei alianţe cu PSD nu va putea fi cedat Ministerul Justiţiei. „Pentru a garanta celor 600.000 de oameni care au fost atunci în stradă şi celor de la Bruxelles, datorită unei istorii a celor din PSD, nu vreau să fac referire ca nume, trebuie să garantăm că justiţia rămâne independentă şi singurul minister pe care voi garanta e min justiţiei”

„Nu vom opri reforma în justiţie iar PNL va veni cu o propunere de ministru al Justiţiei aprobată de populaţie. Suntem singurii care putem să garantăm că reforma justiţiei continuă”, a mai completat Rareş Bogdan. 

El a exclus posibilitatea ca UDMR să fie scos de la guvernare. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite