PSD, după ce Alexandru Nazare a fost demis: „Schimbările din Executiv sunt făcute pentru satisfacerea orgoliilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. FOTO: Arhivă
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. FOTO: Arhivă

Partidul Social Democrat condamnă „scandalul din Guvern” şi este de părere că schimbările din Executiv „nu sunt făcute în interesul cetăţenilor, ci doar pentru satisfacerea orgoliilor politice ale celor care conduc ţara”, se arată într-un comunicat transmis joi, după ce premierul Florin Cîţu a solicitat revocarea ministrului de Finanţe, Alexandru Nazare.

Reprezentanţii social-democraţilor au transmis că în Guvern şi în Coaliţia de guvernare are loc un „scandal interminabil".

„PSD condamnă scandalul interminabil din Guvern şi din Coaliţia de Guvernare. Domnilor guvernanţi, românii sunt preocupaţi de nivelul lor de trai! Un nivel de trai care se prăbuşeşte, pe fondul exploziei preţurilor la alimente, medicamente şi energie. Aceasta este România reală! O Românie care încă aşteaptă măsuri pentru creşterea veniturilor populaţiei, pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, pentru sprijinirea familiilor cu copii sau pentru pregătirea noului an şcolar. O Românie reală de care sunt rupţi cei care conduc şi se ceartă ca nebunii pe funcţii şi pe controlul partidelor din coaliţia de guvernare”, se arată în comunicatul PSD. 

Mai mult, PSD critică atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis faţă de toată această situaţie.

„PSD condamnă absenţa şi tăcerea asurzitoare a preşedintelui Klaus Iohannis faţă de aceste certuri. Preşedintele României a girat personal acest Guvern de scandalagii. Este evident că schimbările din Executiv şi din partidele aflate la guvernare nu sunt făcute în interesul cetăţenilor, ci doar pentru satisfacerea orgoliilor politice ale celor care conduc ţara. Este un comportament cinic şi iresponsabil, care arată dezinteresul total al guvernanţilor faţă de problemele reale ale cetăţenilor şi ale celor care i-au votat la ultimele alegeri”, a mai transmis PSD. 

Premierul Florin Cîţu a anunţat că l-a demis pe ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare. Este primul ministru liberal îndepărtat din Guvern. Cererea de revocare a fost deja trimisă la Palatul Cotroceni.

„După o discuţie cu membrii coaliţiei marţi seara, în care i-am anunţat că am cerut demisia ministrului Finanţelor Publice, acesta a informat că nu doreşte să-şi dea demisia şi preferă să fie revocat. Astăzi, după încă o discuţie cu membrii coaliţiei la prima oră, am transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor", a declarat Cîţu, după şedinţa de Guvern.

Vezi şi: Culisele demiterii lui Alexandru Nazare. Care sunt adevăratele motive ale mazilirii ministrului Finanţelor

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite