Florin Cîţu l-a demis pe Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor. „A avut posibilitatea să-şi dea demisia. Nu a vrut”. Cine va fi interimar la Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu si Alexandru Nazare / Sedinta Guvern 5 mai 2021 FOTO Guvernul Romaniei

Premierul Florin Cîţu a anunţat că l-a demis pe ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare. Este primul ministru liberal îndepărtat din Guvern. Cererea de revocare a fost deja trimisă la Palatul Cotroceni.

„Marţi am informat toţi liderii coaliţiei despre decizia mea. Azi dimineaţă am avut o nouă discuţie, pentru că domnul Nazare nu a vrut să-şi dea demisia. Am transmis cererea de revocare a domnului Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor.. Am trimis şi propunerea de interimar în persoana mea. Nazare a avut posibilitatea să-şi dea demisia, nu a vrut”, a declarat Florin Cîţu. 

Motivul invocat pentru demiterea lui Nazare este faptul că la Ministerul Finanţelor sunt întârziate majoritatea reformelor. „O să mă asigur că toate proiectele întârziate vor fi repornite”, a subliniat Cîţu. 

Întrebat dacă Dan Vîlceanu este o persoană care ar putea prelua mandatul, Florin Cîţu a evitat un răspuns. De asemenea, şeful Guvernul a punctat faptul că decizia nu are nicio legătură cu lupta internă din PNL. Premierul i-a recomandat lui Nazare să aibă, după şase luni de activitate, o conferinţă de presă, dacă are argumente privind refuzul de a-şi depune demisia. 

Ştire în curs de actualizare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite