Preşedintele PMP, despre candidatura la alegerile prezidenţiale din 2014: Nu am renunţat, am fost înlocuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Diaconescu FOTO Cristian Diaconescu Preşedinte PMP / Captură
Cristian Diaconescu FOTO Cristian Diaconescu Preşedinte PMP / Captură

Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu a declarat joi la Brăila că în anul 2014 nu a renunţat la candidatura sa la alegerile prezidenţiale, ci a fost înlocuit de Partidul Mişcarea Populară.

„În 2014 am fost înlocuit de Partidul Mişcarea Populară. (...)Nu am renunţat, am fost înlocuit prin decizia Partidului Mişcarea Populară”, a spus preşedintele PMP, Cristian Diaconescu într-o conferinţă de presă la Brăila. 

Întrebat dacă va merge până la capăt de data aceasta, el a răspuns că îşi respectă partidul şi deciziile pe care le ia. 

Motivul invocat de Diaconescu la acea vreme a fost solidaritatea dintre candidaţi, necesară pentru continuarea proiectelor lui Traian Băsescu. 

La acel moment, actualul preşedinte al PMP spunea că partidul o „are candidat pe doamna Udrea pentru preşedinţia României. Eu sunt preşedinte FMP. Având în vedere situaţia internă complicată, dar şi situaţia internaţională, consider că e mult mai important să avem o atitudine solidară. Consider că proiectul lui Traian Băsescu, privind modul în care statul român poate deveni un stat modern, trebuie încurajat de PMP şi FMP. Era o aventură ideea de a împărţi electoratul care este alături de Traian Băsescu. FMP o va sprijini pe Elena Udrea, candidatul PMP. Este un anunţ cât se poate de natural şi normal, deoarece solidaritatea între candidaţi trebuie să prevaleze“, a spus Cristian Diaconescu odată cu anunţul retragerii sale. 

]n anul 2014, după ce anunţase iniţial că partidul său îl susţine la prezidenţiale pe Cristian Diaconescu, Elena Udrea i-a mulţumit pentru susţinere. 

„Cristian Diaconescu dovedeşte că este un om de stat care pune interesul naţional, de a-l opri pe Ponta să devină preşedinte, în faţa unui interes persoanl. Din acest moment, candidatura mea capătă şi o mai mare consistenţă. Proiectul Mişcarea Populară a pornit cu un an în urmă de la dorinţa unor oameni de  a continua reformele lui Traian Băsescu pentru statul de drept şi independenţa justiţiei. Îmi doresc nu doar ca domnul Diaconescu să-mi fie un susţinător, ci să-mi fie alături. Vom merge în ţară, vom convinge electoratul să vină alături de noi“, a afirmat Udrea atunci. 

Cristian Diaconescu este acum primul candidat validat de un partid pentru alegerile din 2024. El a fost ales preşedinte al PMP în luna martie,  anul acesta, după ce Eugen Tomac şi-a dat demisia de la conducerea partidului în uma alegerilor parlamentare la care partidul nu a reuşit să atingă pragul electoral pentru intrarea în Parlament. 

Cristian Diaconescu a fost singurul care a participat cu o moţiune la congresul PMP. El le-a solicitat membrilor de partid să nu îi ceară ”elemente de disociere de Eugen Tomac”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite