Preşedintele PMP, despre candidatura la alegerile prezidenţiale din 2014: Nu am renunţat, am fost înlocuit

Preşedintele PMP, despre candidatura la alegerile prezidenţiale din 2014: Nu am
renunţat, am fost înlocuit

Cristian Diaconescu FOTO Cristian Diaconescu Preşedinte PMP / Captură

Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu a declarat joi la Brăila că în anul 2014 nu a renunţat la candidatura sa la alegerile prezidenţiale, ci a fost înlocuit de Partidul Mişcarea Populară.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În 2014 am fost înlocuit de Partidul Mişcarea Populară. (...)Nu am renunţat, am fost înlocuit prin decizia Partidului Mişcarea Populară”, a spus preşedintele PMP, Cristian Diaconescu într-o conferinţă de presă la Brăila. 

Întrebat dacă va merge până la capăt de data aceasta, el a răspuns că îşi respectă partidul şi deciziile pe care le ia. 

Motivul invocat de Diaconescu la acea vreme a fost solidaritatea dintre candidaţi, necesară pentru continuarea proiectelor lui Traian Băsescu. 
 
La acel moment, actualul preşedinte al PMP spunea că partidul o „are candidat pe doamna Udrea pentru preşedinţia României. Eu sunt preşedinte FMP. Având în vedere situaţia internă complicată, dar şi situaţia internaţională, consider că e mult mai important să avem o atitudine solidară. Consider că proiectul lui Traian Băsescu, privind modul în care statul român poate deveni un stat modern, trebuie încurajat de PMP şi FMP. Era o aventură ideea de a împărţi electoratul care este alături de Traian Băsescu. FMP o va sprijini pe Elena Udrea, candidatul PMP. Este un anunţ cât se poate de natural şi normal, deoarece solidaritatea între candidaţi trebuie să prevaleze“, a spus Cristian Diaconescu odată cu anunţul retragerii sale. 
 
]n anul 2014, după ce anunţase iniţial că partidul său îl susţine la prezidenţiale pe Cristian Diaconescu, Elena Udrea i-a mulţumit pentru susţinere. 
 

„Cristian Diaconescu dovedeşte că este un om de stat care pune interesul naţional, de a-l opri pe Ponta să devină preşedinte, în faţa unui interes persoanl. Din acest moment, candidatura mea capătă şi o mai mare consistenţă. Proiectul Mişcarea Populară a pornit cu un an în urmă de la dorinţa unor oameni de  a continua reformele lui Traian Băsescu pentru statul de drept şi independenţa justiţiei. Îmi doresc nu doar ca domnul Diaconescu să-mi fie un susţinător, ci să-mi fie alături. Vom merge în ţară, vom convinge electoratul să vină alături de noi“, a afirmat Udrea atunci. 

Cristian Diaconescu este acum primul candidat validat de un partid pentru alegerile din 2024. El a fost ales preşedinte al PMP în luna martie,  anul acesta, după ce Eugen Tomac şi-a dat demisia de la conducerea partidului în uma alegerilor parlamentare la care partidul nu a reuşit să atingă pragul electoral pentru intrarea în Parlament. 

Cristian Diaconescu a fost singurul care a participat cu o moţiune la congresul PMP. El le-a solicitat membrilor de partid să nu îi ceară ”elemente de disociere de Eugen Tomac”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările