Petre Daea, printre variantele pentru conducerea Ministerului Agriculturii. Ciolacu: „Avem 5 sau 6 variante. O să venim cât mai repede cu o propunere”

Petre Daea, printre variantele pentru conducerea Ministerului Agriculturii. Ciolacu: „Avem 5 sau 6 variante. O să venim cât mai repede cu o propunere”

Petre Daea fost ministru al agriculturii FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat că partidul pe care îl conduce are cinci sau şase variante pentru funcţia de ministru al Agriculturii, rămasă vacantă după demsiai lui Adrian Chesnoiu, aflat în vizorul DNA. Şeful PSD a mai confirmat faptul că printre variantele propuse se află şi Petre Daea, care a mai ocupat funcţia în trecut.

Şeful PSD l-a felicitat pe ministrul demisionar al Agriculturii, afirmând că acesta a avut o abordare corectă, fiind în vizorul unei anchete DNA. „Îl felicit pentru acest gest şi această abordare corectă. Cu toţii suntem vremelnici în anumite funcţii şi trecători pe acest pământ. Normal că Adrian era un foarte bun specialist, recunoscut de către toată lumea, atât la Bruxelles, cât şi de către fermieri, agricultori. Este un moment delicat pentru Adrian, dar cu abordarea pe care a avut-o şi sper că lucrurile să grăbească, să nu treneze acest dosar mai mult decât trebuie în anumite zone, să fie trimis cât mai repede în judecată, îşi va dovedi nevinovăţia”, a declarat Marcel Ciolacu. 

Întrebat dacă va vota pentru ridicarea imunităţii lui Adrian Chesnoiu, liderul PSD a răspuns: „Categoric. E o decizie luată, mai ales că Adrian Chesnoiu ne-a rugat să facem acest lucru indiferent de poziţia Comisiei juridice”.  

În ceea ce priveşte nominalizarea, şeful PSD a mai afirmat că nu ştie dacă aceasta va veni de la filiala PSD Olt. „Nu ştim, e o analiză pe care o să o avem. Cu certitudine va aparţine Partidului Social Democrat. Avem vreo cinci sau şase variante. Am avut discuţii telefonice şi ieri la sediu, şi alaltăieri la sediu cu colegii mei, din cele cinci, şase variante o să venim cât mai repede cu o propunere”, a transmis Ciolacu.

Întrebat dacă Petre Daea ar putea reveni la Ministerul Agriculturii, liderul PSD a afirmat că fostul ministru „este unul dintre numele propuse de către anumiţi colegi”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările