Orban, despre o decizie a CCR care ar da dreptate PSD pe tema desemnării sale ca premier: Ar fi o decizie împotriva Constituţiei

Orban, despre o decizie a CCR care ar da dreptate PSD pe tema desemnării sale ca premier: Ar fi o decizie împotriva Constituţiei

Premierul Ludovic Orban. FOTO gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat că judecătorii Curţii Constituţionale nu au cum să decidă că există conflict de natură constituţională între preşedinte şi Parlament, în ceea ce priveşte cazul desemnării sale pentru funcţia de şef al Guvernului, pentru a doua oară.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ar fi o decizie împotriva Constituţiei. Nu e niciun temei constituţional pentru a da curs acestui conflict de natură constituţională.  Am discutat cu mulţi constituţionalişti”, a declarat Ludovic Orban, fiind întrebat dacă are vreun plan în cazul în care CCR dă dreptate PSD. 
 
Prim-ministrul liberal subliniat că sesizarea CCR de către PSD e una politică, fără să aibă vreun temei referitor la încălcarea Constituţiei. 
 
„Motivul pentru atacare la CCR e unul politic, nu unul constituţional”, a completat Orban. 
 
Premierul desemnat de Klaus Iohannis a punctat faptul că PNL îşi va duce până la capăt planul în ceea ce priveşte organizarea de anticipate. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: