Nicuşor Dan salută aprobarea schemei de ajutor de stat pentru sectorul cultural independent din Bucureşti: „O vom pune în aplicare foarte rapid”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Calin
FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, salută aprobarea de către Comisia Europeană a schemei de ajutor de stat pentru sectorul cultural independent din Bucureşti, în valoare de 3 milioane de lei. Edilul a anunţat că schema de ajutor va fi pusă rapid în aplicare.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că,  din banii primiţi prin această schemă de ajutor, beneficiarii pot să plătească chirii, utilităţi, salarii şi contribuţiile salariale la stat.

„Salut aprobarea de către Comisia Europeană a schemei de ajutor de stat pentru sectorul cultural independent din Bucureşti. Reamintesc că am decis să oferim acestui sector, care a fost afectat în contextul epidemiei COVID-19, un ajutor total de 3 milioane de lei, din bugetul Primăriei Capitalei, ca măsură de susţinere a redresării. Aşa cum am menţionat în urmă cu două luni de zile, e vorba de granturi cu valoare maximă de 75.000 de lei pe beneficiar, din care se vor putea plăti chirii, utilităţi, salarii şi contribuţii salariale la stat.

Acum, odată ce avem acordul Comisiei Europene, putem pune în aplicare foarte rapid această schemă de ajutor. Revenim cu informaţii privind termenele şi procedurile de depunere a dosarelor”, a scris Nicuşor Dan, marţi, pe Facebook.

Comisia Europeană a aprobat luni o schemă de ajutor în valoare de 610.000 euro (aproximativ trei milioane de lei) lansată de autorităţile române pentru sprijinirea companiilor active în sectorul cultural independent din Bucureşti, în contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19.

Vezi şi: Comisia Europeană aprobă un ajutor de stat de 3 milioane de lei pentru companiile din sectorul cultural

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite