Lider USR PLUS: „Inadmisibil şi fără precendent. Cîţu se agaţă cu dinţii şi ghearele de fotoliul de la Palatul Victoria”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR PLUS. FOTO: Inquam Photos
Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR PLUS. FOTO: Inquam Photos

Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat, după şedinţa de marţi a Birourilor Permanente Reunite, unde a avut loc cea de-a patra încercare eşuată de a înainta moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, că premierul „se agaţă cu dinţii” de funcţia pe care o deţine la Palatul Victoria şi îi cere acestuia să facă un pas în spate.

„Inadmisibil şi fără precedent. Nu poate fi citită (moţiunea de cenzură n. red.), nu poate ajunge la vot în plen doar pentru că Cîţu se agaţă cu dinţii şi ghearele de fotoliul de la Palatul Victoria. Cîţu e pe perfuzii, din punct de vedere politic. Varianta bună pentru România e ca, în urma discutiilor de azi de la Cotroceni, Florin să facă un pas în spate. Până vineri putem avea un nou Guvern funcţional şi să ieşim din această criză. Este singura variantă pentru ieşirea din criză”, a declarat Ionu Moşteanu marţi, în Parlament.

Moşteanu a mai adăugat că, în acest moment, PNL şi PSD „pot să calce democraţia în picioare”, acuzându-i pe social-democraţi că au făcut blat politic cu Florin Cîţu, pentru susţinerea acestuia. „La PSD am auzit de joi încoace numai declaraţii care s-au schimbat de la o zi la alta. Dincolo de asta, ii vedem dispăruţi. E clar un blat cu Cîţu.”, a explicat Moşteanu.

De asemenea, liderul USR PLUS a subliniat că nu întelege de ce şeful statului alege să tergiverseze toată situaţia creată în jurul demiterii lui Florin Cîţu de la conducerea Guvernului. „Tot ce poate face înţelept preşedintele Iohannis e să-i ceară un pas în spate lui Florin Cîţu”, a spus Moşteanu. 

Conducerea Parlamentului nu a putut să prezinte moţiunea de cenzură şi să stabilească calendarul pentru aceasta nici la a patra şedină. PSD şi aproape toţi aleşii PNL au lipsit de la Birourile Permanente Reunite. Deşi Parlamentul a blocat moţiunea prin boicotul PSD şi PNL, Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul PNL, a declarat că susţine continuarea demersurilor pentru a înainta moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu şi că o va trimite la Palatul Victoria. 

Citeşte şi: Fără precedent. Continuă blocarea moţiunii de cenzură în Parlament. PNL şi PSD au boicotat şedinţa de BPR

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite