Ministrul Sănătăţii: „Suntem pe o pantă descendentă a valului trei”

Ministrul Sănătăţii: „Suntem pe o pantă descendentă a valului trei”

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat, miercuri seară, că suntem pe o pantă descendentă a valului trei al pandemiei. Aceasta consideră că scăderea cazurilor de Covid-19 nu  înseamnă că am scppat, „dar ne aşteptăm ca în perioada imediat următoare să ne fie un pic mai uşor”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Suntem pe o pantă descendentă a valului trei. Nu înseamnă că am scăpat, dar ne aşteptăm ca în perioada imediat următoare să ne fie un pic mai uşor. Nu înseamnă că am scăpat, ar fi prematur”, a declarat Ioana Mihăilă, miercuri seară, la Europa FM, referindu-se la cifrele din ultimele zile legate de pandemie, statistici care sunt în scădere.

Ministrul Sănătăţii a precizat că scăderea cifrelor se vede în eliberarea sistemului sanitar, dar ar trebui să fie cunoscută şi de către populaţie.

„Scăderea incidenţei trebuie să o simţim şi noi, trebuie să permitem cât mai multor copii să meargă la şcoală, trebuie să începem să mergem fără mască în anumite zone, în spaţii deschise şi, încet-încet, poate că vom reuşi să atingem şi alte măsuri de relaxare”, a mai declarat Mihăilă.

Mihăilă a mai precizat că „trăim într-un an pandemic, e clar că sistemul sanitar va mai fi în continuare încercat”, dar crede că restricţiile trebuie adaptate momentului pentru a fi respectate de oameni. 

„Dacă măsurile vor fi foarte restrictive pentru foarte mult timp, în fara unei ameninţări foarte mari, ele nu vor fi respectate de populaţie (...) Trebuie să adaptăm măsurile restrictive la riscurile care sunt în acel timp”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii. 

Grupul de Comunicare Strategică anunţă miercuri că s-au confirmat 930 de noi cazuri de coronavirus şi 98 de persoane au decedat în ultimele 24 de ore. La ATI sunt internate 874 de persoane

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările