Ludovic Orban nu dă înapoi: Dezbaterea e o temă falsă. Iohannis va câştiga la o diferenţă foarte mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / 6 nov 2019
Ludovic Orban FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / 6 nov 2019

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că toate cercetările sociologice făcute începând cu trei luni înainte de alegeri arată că actualul preşedinte al ţării va câştiga un al doilea mandat "la o diferenţă foarte mare, cu orice candidat”. Mai mult, acesta a declarat că invitaţia la dezbatere lansată de Viorica Dăncilă e o temă falsă.

Întrebat dacă s-a temut că se retrage Viorica Dăncilă din cursa electorală şi Dan Barna ar fi putut intra drept contracandidat al lui Klaus Iohannis în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, preşedintele PNL a afirmat că toate sondajele arată că preşedintele Iohannis va câştiga detaşat al doilea tur de scrutin, oricare ar fi contracandidatul. 

"Nu ştiu ce se întâmplă la ei în partid şi mă interesează foarte puţin. Bătălia noastră este o bătăie care durează de foarte multă vreme împotriva unui PSD care a reuşit să-i determine prin promisiunile mincinoase din 2016 pe foarte mulţi oameni să-i voteze şi s-a văzut foarte clar că odată ce au dobândit puterea nu au folosit-o în interesul cetăţeanului şi au folosit-o în interesul clientelei de partid. Suntem pe punctul de a da lovitura decisivă, de a câştiga în mod decisiv în turul doi. Toate cercetările sociologice care le-am făcut începând cu trei luni înainte de alegeri au indicat foarte clar că preşedintele Iohannis câştigă în turul doi la o diferenţă foarte mare, cu orice candidat”, a afirmat preşedintele PNL marţi seară, la România Tv.

Premierul a catalogat drept "temă falsă” cea privind dezbaterea la care Viorica Dăncilă l-a invitat pe Klaus Iohannis, liderul PNL spunând că "ambii candidaţi sunt foarte bine profilaţi”, iar alegătorii au discernământ şi pot alege şi în afara dezbaterii. 

"Lovitura finală va fi dată de românii, românii sunt în măsură să decidă pentru că au discernământ, ştiu despre ce e vorba", a spus Orban.

"Ce să discutăm cu ei? Ei să spună minciună după minciună şi noi să spunem adevărul: poţi să cântăreşti egal?”, a spus Ludovic Orban.

Primul ministru a criticat-o, la rândul său, pe Viorica Dăncilă pentru faptul că nu a mers la consultări la Cotroceni şi nu s-a consultat cu şeful statului nici pe tema nominalizării pentru funcţia de comisar european din partea României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite