Ludovic Orban explică momentul din 2013 când spunea că numirea lui Kovesi la şefia DNA că este o „trădare”: „Era vorba despre Victor Ponta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a clarificat într-un interviu pentru Hotnews un moment din 2013, când a spus despre numirea Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA că ar fi o „trădare de neacceptat”, motivând acum că vorbea, de fapt, despre Victor Ponta, cel care a propus-o atunci pe Kovesi la şefia DNA după o înţelegere cu Traian Băsescu.

Întrebat despre declaraţiile sale din 2013, preşedintele PNL a explicat că vorbea de fapt despre Victor Ponta, care avea o „surprinzătoare” susţinere faţă de Kovesi.

„Declaraţia mea era despre Victor Ponta. Fără să aibă acordul PNL, Ponta, ca premier, şi-a asumat interimatul la Ministerul Justiţiei. Ponta apărea că nu vrea să facă vreun compromis în privinţa lui Băsescu. De-aia a fost surprinzătoare susţinerea lui pentru Kovesi la şefia DNA. Numirea lui Kovesi la şefia DNA a fost rodul înţelegii între Băsescu şi Ponta”, a declarat Ludovic Orban într-un interviu la Hotnews.

În privinţa şanselor lui Kovesi de a fi numită la şefia Parchetului european, liderul PNL a spus că România „are prima şansă” şi că evaluarea decisivă va aparţine miniştrilor de Justiţie din JAI (n.red.Întâlnirea miniştrilor justiţiei).

„Este clar că România are prima şansă să ocupe funcţia de conducere în Parchetul european. O evaluare decisivă o vor avea miniştrii de Justiţie din JAI. Dacă se va clasa pe primul loc, se va supune la vot în parlamentul European”, a mai precizat Orban.

În urmă cu o săptămână, liderul PNL îi transmitea o scrisoare deschisă Vioricăi Dăncilă în care îi cerea premierului să respecte deviza „mândru că sunt român” şi să susţină candidatura Laurei Codruţa Kovesi în cursa pentru funcţia de procuror şef european.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite