Liderul consilierilor generali PNL: Firea încearcă să ascundă eşecul companiilor municipale în spatele pandemiei. Toţi şefii vor rămâne cu aceleaşi lefuri

Liderul consilierilor generali PNL: Firea încearcă să ascundă eşecul companiilor municipale în spatele pandemiei. Toţi şefii vor rămâne cu aceleaşi lefuri

Stelian Bujduveanu, liderul consilierilor generali PNL

Stelian Bujduveanu, liderul consilierilor generali PNL, susţine că Gabriela Firea încearcă să ascundă eşecul companiilor municipale în spatele pandemiei. Primarul general a propus comasarea a 8 dintre cele 22 de firme înfiinţate din bani publici. ”Firea recunoaşte că modelul companiilor municipale este unul falimentar. Singura soluţie pentru a opri risipa din fondurilor publice este desfiinţarea tutoror acestor companii”, propune Bujduveanu

Ştiri pe aceeaşi temă

”Primarul general propune, subit, comasarea a 8 companii municipale, într-o perioadă în care toată atenţia publică este concentrată pe lupta împotriva virusului ucigaş. Să nu uităm că toate cele 22 de companii muncipale au fost înfiinţate la dorinţa Gabrielei Firea, deşi PNL şi experţi din societatea civilă au demonstrat, cu cifre şi exemple, că soluţia este greşită. Practic, primarul general recunoaşte astăzi că modelul companiilor municipale este unul falimentar. PNL a avut din nou dreptate, o concluzie care, din păcate, ne ustură pe toţi la buzunare, pentru că PSD a risipit banii bucureştenilor, care puteau merge spre investiţii în domeniul sanitar sau către proiecte de infrastructură.

Astfel:

 • Compania Municipală Managementul Transportului Bucureşti S.A şi Compania Municipală Tehnologia Informaţiei Bucureşti S.A. vor fi absorbite de Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti S.A.
   
 • Compania Municipală Protecţie Civilă şi Voluntariat Bucureşti S.A. şi Compania Municipală Pază şi Securitate Bucureşti S.A. vor fi absorbite de Compania Municipală Medicală Bucureşti S.A.
   
 • Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti S.A. va fi absorbită de Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti S.A.
   
 • Compania Municipală Consolidări va fi absorbită de Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti S.A.
   
 • Compania Municipală Turistica Bucureşti S.A. şi Compania Municipală Agrement Bucureşti S.A. vor fi absorbite de Compania Municipală Publicitate şi Afişaj Bucureşti S.A.

Ca de obicei, Gabriela Firea încearcă să ambaleze eşecul în staniol. Primarul general prezintă, spre exemplu, fuziunea dintre companiile muncipale ca o soluţie pentru ”reducerea costurilor de funcţionare”, o dovadă în plus că primăria a finanţat cu sute de milioane de euro, din banii noştri, firme inutile, care n-au avut absolut niciun rezultat”, arată Stelian Bujduveanu. 

Liderul consilierilor PNL susţine că şefii companiilor municipale desfiinţate, aporpiaţi de Gabriela Firea, nu vor avea de suferit. 

”Modelul implementat de Gabriela Firea nu a adus economii la buget, ci dimpotrivă, a creat sinecuri pentru clientela de partid. PSD, prin companiile muncipale, a tocat sume exorbitante pe salariile unor angajaţi care au tăiat frunză la câini. Toţi şefii din cele 8 companii muncipale dizolvate vor fi preluaţi de noile companii-mamă, cu aceleaşi lefuri, într-o perioadă în care zeci de mii de români şi-au pierdut job-urile, iar alte sute de mii au intrat în şomaj tehnic. Aşadar, chiar şi pe fondul crizei economice care a lovit deja România, la Primăria Capitalei e belşug pentru sinecurişti.

În schimb, angajaţii de rând, mutaţi cu forţa de Gabriela Firea în companiile muncipale, ar puta rămâne pe drumuri, pentru că doar apartenenţa la cercul PSD îţi garantează locul de muncă. Altfel, cum vă explicaţi absorbţia dintre compania de pază şi compania medicală, două entităţi care au obiective total diferite? Alt exemplu concret: compania de turism e absorbită de compania de publictate. Este o confirmare că ambele au fost un eşec. Zero rezultate. Însă în loc să fie desfiinţate amândouă, se comazează.”, susţine liberalul. 

Stelian Bujduveanu explică faptul că procesul de fuziune dorit de Firea e ilegal. 

”Fuziunea dictată de doamna Firea are şi o puternică componentă ilegală, pentru că instanţa a hotârât, într-o sentinţă definitivă, că toate cele 22 de companii municipale au fost înfiinţate ilegal. În mod firesc, Gabriela Firea ar fi trebuit să le desfiinţeze încă de anul trecut. Însă primarul general a sfidat decizia instanţei şi acum, ca o bomboană pe colivă, forţează o comasare vădit în afara legii. Practic, 8 companii ilegale sunt topite în alte companii ilegale, dar care, la ordinul Gabrielei Firea, continuă să funcţioneze pe banii bucureştenilor”, arată Bujduveanu. Singura soluţie pentru a opri risipa din fondurilor publice este desfiinţarea tutoror acestor companii, clientela PSD să fie îndepărtată rapid de la rezervorul cu resurse, iar angajaţii cu activitate concretă să fie încadraţi în direcţiile primăriei, într-o grilă de salarizare corectă”, a scris Bujduveanu pe Facebook

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: