Klaus Iohannis: Nu accept un experiment al măsurilor de austeritate pentru România

Klaus Iohannis: Nu accept un experiment al măsurilor
de austeritate pentru România

Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu va accepta luarea unor măsuri de austeritate în perioada următoare, în condiţiile în care acestea nu ar fi fost eficiente în perioada 2009-2011, fiind de părere că Guvernul trebuie să aibă grijă să îmbine susţinerea investiţiilor şi sprijinirea populaţiei vulnerabile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat dacă are cunoştinţă despre pregătirea unui plan cu măsuri de austeritate, în condiţiile mai multor crize existente la nivel european – a energiei, a alimentelor etc -, preşedintele Klaus Iohannis a negat şi a precizat că nu aceasta ar trebui să fie abordarea. „Nu cred şi nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate. Din motive simple. Am avut criza din 2009, 2010, 2011 unde s-a încercat în plan european să se combată prin măsuri de  austreritate. Rezultate nu a fost bun. Nu accept un astfel de experiment cu România”, a subliniat şeful statului.  

Preşedintele a punctat că Guvernul e responsabil de politicile pregătite pentru combaterea tuturor problemele. „Planul pe care l-am avut e cel prezentat de Guvernul României. E un plan care a funcţionat bine. Guvernul alocă suficient bani pentru investiţii. Vom avea în continuare investiţii în infrastructură şi economie. Vom avea şi pachete de sprijin acolo unde este nevoie. Situaţia e complexă”, a completat Iohannis care a subliniat că românii trebuie să se pregătească de vremuri care „vor fi complicate”.

„Guvernul să ia deciziile cele mai înţelepte şi să sprijine populaţia vulnerabilă, dar să sprijine şi economia”, a conchis şeful statului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările