Klaus Iohannis: Decizia de a deschide şcolile, deşi nu e una uşoară, este corectă şi necesară

Klaus Iohannis: Decizia de a deschide şcolile, deşi nu e una uşoară, este corectă şi necesară

FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că decizia de a deschide şcolile, deşi nu e una uşoară, este corectă şi necesară. El a încurajat părinţii să trimită copiii la şcoală.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Aşa cum ştiţi, şcoala începe pe 14 septembrie, în condiţii cu totul diferite faţă de anii trecuţi. Avem doar câteva localităţi în care şcoala se va relua normal, iar în alte localităţi şcoala se va desfăşura în sistem hibrid. Autorităţile au luat măsuri. Eficienţa lor depinde în bună parte de colaborarea cadrelor didactice a părinţilor şi a elevilor. Nu putem reduce riscul de infectare la zero,dar e important să conştientizăm că prin respectarea regulilor fiecare contribuie la limitarea răspândirii. Decizia de a deschide şcolile, deşi nu este una uşoară, este corectă şi necesară”, a declarat preşedintele. 

El a evidenţiat eforturile autorităţilor locale de a asigura instituţiilor de învăţământ tot ce este necesar pentru desfăşurarea noului an şcolar şi le-a mulşumit dascălilor şi conducerilor şcolilor care nu de puţine ori trebuie să găsească soluţii pentru desfăşurarea cursurilor în condiţii de siguranţă.

„Mă adresez părinţilor care în mod firesc sunt preocupaţi şi îngrijoraţi: Vă încurajez să-i trimteţi pe copii la şcoală şi să le explicaţi că pentru un timp şcoala va fi diferită dar, dacă vom respecta cu toţii regulile, vom depăşi cu bine această situaţie”, a afirmat Iohannis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările