Kelemen Hunor atrage atenţia că Guvernul trebuie format cât mai urgent: Medicii riscă să nu primească salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor FOTO Facebook
Kelemen Hunor FOTO Facebook

Preşedintele Kelemen Hunor a declarat pentru B1 Tv că este urgentă formarea unui nou Guvern pentru plata salariilor medicilor. Vicepremierul interimar speră ca săptămâna viitoare să se încheie discuţiile cu privire la dormarea unui nou Executiv. Declaraţiile liderului UDMR vin în contextul în care premierul interimar Florin Cîţu a declarat anterior că lucrurile nu ar trebui grăbite.

„Suntem în competiţie cu timpul, nu unii cu alţii, şi aici eu săptămâna trecută am zis să vedem când putem să intrăm în Parlament cu programul d eguvernare şi cu lista de guvern. Au spus că vom încerca în această săptămână. Nu ar trebui să amânăm prea mult. Sper ca săptămâna următoare se va întâmpla. Avem lucrurile despre care am vorbit şi nevoia de rectificare”, a spus Klemen Hunor la B1Tv. 

Liderul UDMR a explicat că „în sistemul sanitar sunt 74.000 de persoane care dacă nu se face rectificarea nu au cum să primească salariile. Medicii de la UPU, medicii rezidenţi, cei de la DSP-uri, cei care sunt plătiţi de la minister. Pe 25 noiembrie ar trebui să avem banii. Au zis că se poate face aceată rectificare şi prin amendament la rectificarea precedentă, în Parlament. Plus bugetul, plus multe alte lucruri. Dacă nu putem să ne înţelege în 2-3 săptămâni nici în 4, nici în 5, nici în 8 nu putem să spunem noutăţi”. 

Potrivit vicepremierului interimar, discuţiile aprinse de marţi „erau despre aceste aspecte legate de impozite şi taxe, câţi bani avem să creştem pensiile. Fiecare este de acord să creştem pensiile peste 5% dar să vedem care este impactul bugetar, dacă reuşim cu 10%, cu 7%, cu 11%, cu 12% şi mai ales cu pensionarii cu pensii mici”.

În acelaşi timp, premierul interimar Florin Cîţu spune că nu ar „grăbi lucrurile”, argumentând că doreşte să facă „ceva care să dureze, nu să ne trezim peste două luni de zile că rupem coaliţia. Şi atunci, dacă mai este nevoie de încă o zi, o vom folosi”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite