Iohannis: România rămâne partenerul cel mai apropiat al Republicii Moldova. Avem oportunitatea unei cooperări aprofundate VIDEO

Iohannis: România rămâne partenerul cel mai apropiat al
Republicii Moldova. Avem oportunitatea unei cooperări
aprofundate VIDEO

Klaus Iohannis şi Maia Sandu la Chişinău FOTO Administraţia Prezidenţială

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent la manifestările dedicate aniversării a 30 de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova, a amintit că România a fost primul stat care a recunoscut independenţa Republicii Moldova, fiind sărbătoriţi şi 30 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două state, ce au acum oportunitatea unei „cooperări aprofundate, la nivel prezidenţial, guvernamental şi parlamentar”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Tot astăzi sărbătorim 30 de ani de la stabilirea relaţiilor noastre diplomatice, România fiind primul stat din lume care a recunoscut independenţa Republicii Moldova. De altfel România şi republica Moldovă sunt unite printr-o legătură extrem de trainică, comunitatea de limbă cultură şi istorie”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. 

El a amintit că România a fost cel mai apropiat şi cel mai sincer prieten al Republicii Moldova de la declararea independenţei sale. 

„Mă aflu la Chişinău, astăzi şi pentru a reconfirma angajamentul amplu al României în sprijinul proceselopr de reformă şi de integrare europeană asumate de autorităţile din Republica Moldovă. În toată această perioadă România a fost cel mai apropiat şi cel mai sincer prieten al Republicii Moldova”, a mai declarat preşedintele. 

El a oferit felicitări pentru rezultatul alegerilor anticipate din Republica Moldovă, afirmând că „deschide drumul Republicii Moldova către o dezvoltare solidă”. 

„Ne aflăm într-un moment deosebit de favorabil şi pentru relaţiile noastre bilaterale. Am asigurat-o pe doamna preşedinte că România rămâne şi în viitor partenerul cel mai apropiat al Republicii Moldova”, a mai completat şeful statului. 

Potrivit preşedintelui, între România şi Republica Moldovă există acum oportunitatea unei cooperări aprofundate, la nivel prezidenţial, guvernamental şi parlamentar, în urma alegerilor anticipate desfăşurate anul acesta în Republica Moldovă. „Avem acum oportunitatea unei cooperări aprofundate şi conjugate la nivel prezidenţial, guvernamental şi parlamentar pentru luarea deciziilor necesare avansării agendei bilaterale, precum şi a parcursului european al Republicii Moldova. Suntem pregătiţi să acordăm întreaga noastră susţinere în procesele de transformare, modernnizare şi implementare a reformelor”, a mai declarat şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, vineri la Chişinău, la manifestările dedicate aniversării a 30 de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului are întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu, cu preşedintele Poloniei Andrzej Duda şi cu preşedintele Ucrainei Volodâmâr Zelenski. 

Guvernul Republicii Moldova a anunţat că programul evenimentelor festive dedicat împlinirii celor 30 de ani de Independenţă se amână cu aproximativ o oră.

„Din cauza ceţii dense deasupra aeroportului Chişinău, avionul preşedintelui ucrainean Volodymyr Zelensky, nu poate ateriza. La fel, avionul preşedintelui român, Klaus Iohannis, se află pe aeroportul Bucureşti şi nu poate decola din cauza ceţii”, se arată în mesajul Guvernului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările