Iohannis: „Nu ne-ar ajuta o aprobare rapidă a PNRR.” Ce spune preşedintele despre discuţiile cu Comisia Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis este de părere că o aprobare rapidă a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu ar ajuta de fapt România. Şeful statului consideră că discuţiile cu Comisia Europeană sunt „foarte benefice”, pentru a nu exista eventuale nelămuriri pe tema PNRR ulterior.

Klaus Iohannis a explicat, joi, de ce discuţiile cu Comisia Europeană pe tema PNRR sunt benefice pentru ţara noastră. Şeful statului a afirmat că trebuie lămurite lucrurile în profunzime, pentru a nu apărea discuţii ulterioare. 

„Noi avem un PNRR finalizat, l-am depus şi cred că aceste discuţii cu Comisia sunt foarte benefice. Pot să vă spun şi de ce. Nu ne ar ajuta o aprobare rapidă acum fără a merge în profunzime, fiindcă, ulterior, aceste proiecte trebuie implementate şi decât să avem discuţii ulterioare pe fiecare tranşă de finanţare, cum din păcate s-a întâmplat de multe ori până acum.

Prefer să avem toate aceste discuţii şi clarificări la început, să avem toate aspectele discutate şi lămurite cu Comisia după care să pornim la implementarea proiectelor în aşa fel încât să le putem implementa foarte repede şi foarte bine, fără să ne oprim pe parcurs, cum s-a mai întâmplat, din păcate, la fonduri europene. Mai bine sacrificăm o lună-două, clarificând tot şi, când este gata, pornim şi le punem în practică”, a transmis preşedintele, joi, la finalul unei declaraţii de presă susţinută la Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană.

   

Vezi şi: Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Donald Tusk: „Este un prieten şi partener al României”

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite