Iohannis o cheamă pe Dăncilă la Cotroceni. Premierul îl refuză pe preşedinte. „Mâine plec în Spania“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis o cheamă pe Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni pentru o discuţie pe tema rectificării bugetare. Întrevederea între cei doi ar urma să fie joi, de la ora 11.30.

UPDATE Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a anunţat, după şedinţa de Guvern, faptul că la Palatul Cotroceni vor merge el şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. 

UPDATE Viorica Dăncilă anunţă că mâine pleacă în Spania, pentru că are acolo o vizită oficială: Mă voi afla mâine într-o vizită de lucru în Spania. Mă voi întâlni cu omologul meu din Spania şi voi fi primită de Regele Spaniei.

UPDATE Viorica Dăncilă: Am încercat să-l facem pe Iohannis să înţeleagă faptul că rectificarea trebuie aprobată pentur a nu afecta bunul-mers al economiei. Orice situaţie complexă are cel puţin o soluţie, iar Guvernul va merge mai departe cu adoptarea rectificării bugetare. Ne-am îndeplinit obligaţia de a cere CSAT un punct de vedere. 

Am privit cu uimire declaraţia de ieri a preşedintelui. E nevoie ca stenogramele şedinţei CSAT de ieri să fie desecretizate. 

UPDATE Potrivit programului regelui Spaniei, Felipe al VI-lea, Viorica Dăncilă ar urma să fie în Spania unde are o întrevedere cu acesta, fără a fi spusă ora. 


„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis miercuri, 5 septembrie a.c., o scrisoare Prim-ministrului României, doamna Vasilica -Viorica Dăncilă, prin care o invită pentru consultări, la Palatul Cotroceni, în data de 6 septembrie a.c., ora 11:30, în temeiul dispoziţiilor art. 80 şi ale art. 86 din Constituţie, având în vedere opiniile exprimate de Guvern în legătură cu necesitatea rectificării bugetului de stat pe anul 2018“, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. 

„Consultările vizează clarificarea unor aspecte care ţin de rectificarea bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2018, care constituie probleme urgente şi de importanţă deosebită.La această întâlnire au fost invitaţi şi miniştrii de resort“, se mai arată în document. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite