Guvernul se reuneşte astăzi pentru trei proiecte de lege. Transportul şcolar, serviciu public

Guvernul se reuneşte astăzi pentru trei proiecte de lege. Transportul şcolar, serviciu public

Şedinţa de Guvern va

Guvernul Orban se reuneşte astăzi pentru a-şi asuma răspunderea pe trei proiecte importante, printre care şi abogarea OUG 51.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe ordionea de zi sunt printre altele legea plafoanelor bugetare, modificările la legea justiţiei dar şi abrogarea OUG51/2019 care va rezolva problema transportului şcolar care va fi inclus ca şi serviciu public.

”PNL a decis în şedinţa Biroului Executiv ca marţi Guvernul să sesizeze Parlamentul cu privire la angajarea răspunderii pe trei proiecte de lege: legile justiţiei, partea referitoare la prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor, creşterea numărului judecătorilor în completele inferioare de la doi la trei şi partea legată de vechimea pentru accederea în Institutul Naţional al Magistraturii. De asemenea, va mai fi abrogarea Ordonanţei 51, cea legată de scoaterea transportului şcolar din sfera serviciilor de interes public, în felul acesta Guvernul rezolvând prima parte din transportul gratuit al elevilor, şi anume, includerea transportului şcolar ca serviciu public.  A treia lege pe care Guvenul sesizează Parlamentul pentru asumarea răspunderii este cea legată de plafoanele bugetare, astfel încât până la finalul anului să putem veni în cadrul legal cu bugetul de stat pe anul 2020”, a spus Turcan, la Palatul Parlamentului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările