Guvernul Grindeanu începe în forţă. Ce numiri a făcut premierul în primele două zile şi pe cine a destituit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei pentru două luni, a fost numit secretar de stat. FOTO Arhivă Adevărul
Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei pentru două luni, a fost numit secretar de stat. FOTO Arhivă Adevărul

Premierul Sorin Grindeanu, instalat la Palatul Victoria miercuri seară, a făcut primele numiri în diferite funcţii publice. Liviu Pop a fost numit secretar de stat la Ministerul Educaţiei Naţionale, Mihai Busuioc, secretar general al Guvernului, iar Cristiana Barbu la ANOFM, în timp ce mai mulţi secretari de stat au fost eliberaţi.

Sorin Grindeanu a semnat miercuri seară decizia pentru numirea lui Mihai Busuioc în funcţia de secretar general al Guvernului, A fost prima sa decizie în materie de numiri.

Joi, Grindeanu l-a numit pe Liviu Pop în funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei Naţionale.  În mai 2012, a fost numit ministru delegat pentru Dialog Social în primul guvern Ponta. În vara aceluiaşi an, a ocupat două luni, ca interimar, portofoliul Educaţiei, în plin scandal legat de acuzaţiile de plagiat aduse premierului Victor Ponta. Pop nu a mai prins mandat de parlamentar în urma alegerilor din 11 decembrie. 

De asemenea, premierul Sorin Grindeanu l-a demis pe şeful ANOFM, Marcel Miclău, numit în funcţie în august de Guvernul Cioloş, şi a readus-o la conducerea instituţiei pe Cristiana Barbu, mama fostului deputat PSD Cătălina Ştefănescu, cea care a mai ocupat această poziţie şi între 2012 şi 2016.

Eliberările din funcţii

Grindeanu a decis să o elibereze pe Monica-Cristina Anisie din funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei Naţionale. Totodată, Grindeanu i-a eliberat, la cerere, pe Valentin-Sorin Costreie şi pe Laurenţiu-Dănuţ Vlad, din funcţiile de secretari de stat la Ministerul Educaţiei Naţionale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite