FOTO A doua săptămână de „Vinerea Verde”. Ce politicieni nu şi-au uitat angajamentul şi au mers la muncă cu autobuzul, metroul sau pe jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Raluca Turcan FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

La o săptămână după implementare proiectului „Vinerea Verde”, care îndeamnă oamenii să lasă maşinile acasă şi să folosească mijloace de transport nepoluante, o parte din politicieni au demonstrat că nu şi-au uitat angajamentul şi au lăsat maşina în garaj. Printre aceştia s-au numărat liderul USR Dan Barna, ministrul Muncii Raluca Turcan sau ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.

Ministrul Muncii Raluca Turcan a ales vineri să meargă la muncă cu metroul, precizând pe Facebook că aşteaptă zilele calde astfel încât să poată merge cu bicicleta.

„Aştept cu nerăbdare zile de vineri mai calde şi mai însorite, ca să pot veni la minister cu bicicleta. Este şi un exemplu pe care doresc să îl dau fiului meu de 14 ani, tocmai pentru că preocuparea pentru mediu este un proiect pe termen lung, cu un impact esenţial asupra generaţiilor viitoare”, a afirmat Turcan pe Facebook.

Liderul USR Dan Barna a preferat să meragă cu autobuzul. Într-un dialog cu jurnaliştii, acesta a explicat că deşi călătoria a fost mai lungă cu autobuzul, a mai „schimbat o vorbă cu oamenii”.

Reporter: Cu autobuzul era aglomerat?

Dan Barna: Nu era aglomerat, era decent.

Reporter: Aţi făcut mult pe drum faţă de cum faceati in mod normal cu masina?

Dan Barna: Nu, a fost un pic mai lung, dar am mai stat de vorba cu oamenii, am mai schimbat o vorbă. E ok.

FOTO Dan Barna / Facebook 

dan barna vinerea verde foto facebook

Colegul lui Barna de partid, ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, a preferat să meargă cu tramvaiul.

FOTO Cătălin Drulă / Facebook

catalin drula vinerea verde foto facebook

Ministrul Mediului Tanczos Barna, cel care a şi iniţiat proiectul, s-a deplasat azi mergând pe jos.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a ales o maşină electrică. 

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a lansat săptămâna trecută campania „Vinerea Verde”, o iniţiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe.În Bucureşti sunt aproape un milion şi jumătate de maşini înmatriculate oficial, la care se adaugă cele aflate în tranzit, şi ale celor care locuiesc cu chirie, dar nu şi+au actualizat toate actele.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite